Снимка БулфотоФактът, че два месеца след въвеждането на извънредното положение

...
Снимка БулфотоФактът, че два месеца след въвеждането на извънредното положение
Коментари Харесай

Д-р Стойчо Кацаров пред БНР: Здравната система не е претоварена, тя бездейства

Снимка Булфото

" Фактът, че два месеца след въвеждането на изключителното състояние държавното управление не може да каже какъв брой е действителният брой на инфектираните и прекарали зараза от ковид в страната, приказва за неприятната организация и много неприятното ръководство на рецесията ". Това сподели пред БНР доктор Стойчо Кацаров - ръководител на Центъра за отбрана на правата в опазването на здравето, някогашен зам.-министър на опазването на здравето.

Той изрази противоречие с тезата, че рецесията е посочила дефектите на здравната система: " Не е посочила недостатъци, тъй като здравната система не е усетила още тази рецесия. Здравната система не е претрупана, тя бездейства. Но рецесията несъмнено сподели дефектите на ръководството. В това число и ръководството на епидемиологичния развой ".

В предаването " 12+3 " доктор Кацаров разяснява, че са правили относителен разбор сред 10 европейски страни, в това число и Швеция:

" Данните демонстрират, че строгостта на ограниченията няма корелация с броя на инфектираните или на умрелите от коронавирусна зараза. Дори страни с по-меки ограничения - Германия и Швеция - имат по-малък брой инфектирани и умряли, отнесено на глава от популацията, в съпоставяне със страни, които приложиха фрапантни ограничения - Италия, Испания и Франция ". 

По думите му главно значение има броят на изследваните и това дали се изследват контактни, или единствено хора със признаци.

Той съобщи изрично, че никой не може да ревизира дали са правилни числата, които се афишират като брой на инфектираните и умрелите от Covid-19, тъй като осведомителният поток е редуциран до доста стеснен кръг лица - няколко лаборатории в страната, които са подчинени на Министерството на здравеопазването.

Според доктор Стойчо Кацаров претекст да бъдат регистрирани хора с респираторни болести, като умряли от коронавирусна зараза, може да бъде желанието на ръководещите да се възползват от рецесията:

" Защото могат да трансферират всичките си неудачи на рецесията. Могат да се оправдаят за всичките си неприятни политики с ковид. Наблюдавам по какъв начин управляващите в доста страни, в това число и в нашата, се възползват доста ловко от обстановката с ковид. тъй че това е още един претекст да се преекспонира боязън, да се преекспонират последствията от разпространяването на инфекцията. Това е напълно в тяхна изгода ".

Д-р Кацаров уточни, че една клинична пътека за лекуван и регистриран случай на коронавирусна зараза е 600 лв.. Отделно се получава финансиране за всеки регистрирани 20 души, посочи той.

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз. Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза.

Заглушиш ли последните сериозни гласове на дребното останали публицисти, ще чуеш под прозорците си първите разярени крясъци на улицата, а тя не е въоръжена с тефтерче и микрофон, не задава комфортни въпроси и не чака право на отговор от другата страна. А пътят до улицата е къс.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Примери за подправени вести за ковид:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР