СНИМКА: БУЛФОТОЕвропейският съюз трябва да се подготви за цялостно прекъсване

...
СНИМКА: БУЛФОТОЕвропейският съюз трябва да се подготви за цялостно прекъсване
Коментари Харесай

Фон дер Лайен: Очевидно е, че Путин продължава да използва енергията като оръжие

СНИМКА: " БУЛФОТО "

Европейският съюз би трябвало да се приготви за изцяло спиране на доставките на газ от Русия, съобщи председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, представена от ДПА и Българска телеграфна агенция.

Фон дер Лайен сподели, че комисията има намерение в средата на юли да показа проект за деяние при изключителни обстановки в целия Европейски Съюз, с цел да бъде обезпечено, че " газът тече натам, където от него има най-голяма потребност ", в случай че доставките на синьото гориво от Русия спрат изцяло.

Председателката на комисията осведоми Европейския парламент в Страсбург за напредъка на блока в намаляването от зависимостта от вноса на съветска сила на фона на войната в Украйна. Европейски Съюз наложи наказания поради нашествието, в отговор на което Русия спря някои доставки.

Фон дер Лайен сподели, че вносът на полутечен природен газ от Съединени американски щати се е утроил спрямо 2021 година, а междинният месечен импорт на съветски газ по водопровод е понижен с една трета. Тя отхвърли апели за закъснение на прекосяването на блока към възобновими източници на сила на фона на растящата енергийна рецесия в Европейски Съюз.

" Новата среда на сигурност е най-хубавият мотив за ускорение на въвеждането на възобновимите източници на сила ", сподели Фон дер Лайен и добави, че тези източници на сила дават " самостоятелност от съветските изкопаеми горива ".

По нейните думи едно продължение на конкурирането за лимитирани количества изкопаеми горива би довело само до в допълнение повишение на цените и би " напълнило хазната на (руския президент Владимир) Путин ".

" Очевидно е, че Путин продължава да употребява силата като оръжие ", съобщи Фон дер Лайен и добави, че Русия към този момент е прекъснала газовите доставки на 12 страни членки на Европейски Съюз.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР