Снимка Булфото, архивЗа втори смъртен случай на британец, починал от

...
Снимка Булфото, архивЗа втори смъртен случай на британец, починал от
Коментари Харесай

Втори британец почина от легионерска болест след почивка на Слънчев бряг

Снимка Булфото, списък

За втори смъртен случай на британец, умрял от легионерска болест след завръщането си от отмора на Слънчев бряг, заяви в. " Мирър ", представен от offnews.bg.

``
реклама

Вчера същото издание сигнализира, че 43-годишен мъж на име Джон Коуън е умрял след затруднения от дихателната зараза седмица след края на ваканцията си в България.

Втората жертва е 75-годишен мъж - Браян Тейлър. Завръщайки се от почивката си, британецът показал грипоподобни признаци. Влошавайки се, бил признат в интензивно поделение в град Халифакс на 21 юни, където умрял на 17 юли.

Засега не е доказан източникът на болестта, която се предава посредством болестотворни бактерии, всекидневно виреещи в климатичните съоръжения. Една от хипотезите е, че това може да е хотелът в курорта, защото по данни на фамилията на умрелия още четирима негови другари са показали сходни признаци. Друга догадка е да са пипнали вируса в самолета, защото са били на еднакъв полет.

Към момента българските здравни управляващи не са коментирали случаите. Очаква се информация от Министерство на здравеопазването по-късно през днешния ден. По данни на в. " Мирър " на място в Слънчев бряг са взети проби от водата, които са негативни. 

Семействата на двамата умряли са наели юрист, излиза наяве още от обявата. Според тях още двама души са с доказан резултат за същата зараза, която са преболедували тежко, само че към този момент се възвръщат.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР