Снимка: Булфото, архивВ Германия обмислят разхлабване на противоепидемичните мерки. Канцлерът

...
Снимка: Булфото, архивВ Германия обмислят разхлабване на противоепидемичните мерки. Канцлерът
Коментари Харесай

В Германия обмислят разхлабване на противоепидемичните мерки

Снимка: Булфото, списък

В Германия обмислят разхлабване на противоепидемичните ограничения. Канцлерът Ангела Меркел желае създаването на проект за последователното повдигане на рестриктивните мерки в страната, което обаче да е обвързано със засилено тестване.

Тя е изразила това предпочитание на среща с управлението на своята Християндемократическа партия (ХДС), споделиха двама участници в срещата, представени от Ройтерс.

Според Меркел отварянето на част от обществото би трябвало да стане на три стадия. Първо увеличение на оптималния брой персонални контакти, последвано от отварянето на учебните заведения и техникумите и най-после на спортните прояви, заведенията за хранене и културните обекти.

Тя обаче е подчертала, че стъпките за повдигане на рестриктивните мерки не би трябвало да водят до следващо повишаване на броя на инфектираните от новите разновидности на вируса. Утре Хелге Браун, шеф на канцеларията на Меркел, ще събере работна група, която да предложи идея на федералното държавно управление за срещата с министър председателите на провинциите, нарочена за март, споделиха източниците.

Не срещата на управлението на ХДС здравният министър Йенс Шпан е споделил, че желае да стартира имунизация на практикуващите фамилни лекари, ако седмично бъдат доставяни от три до пет милиона дози. Заради проблеми с производството и отсрочване на доставки имунизационната акция в Германия върви постепенно. До през вчерашния ден едвам 3,3 милиона поданици на страната са получили най-малко една доза, което съставлява 4 % от популацията.

В Германия работят засилени ограничавания против разпространението на ковид, което ще продължи до 7 март. Но през днешния ден бяха отворени отначало началните учебни заведения и детските градини в 10 немски града, а идната седмица се планува да проработят фризьорските салони.

През последната седмица броят на новозаразените за денонощие в страната е без смяна. На база седмица новите случаи са 60 на 100 хиляди души население. Днес бе оповестено, че през миналите 24 часа има 4369 нови случая и 62-ма умряли с диагноза COVID-19.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР