Снимка Булфото, архивУчебната година ще започне присъствено за всички ученици,

...
Снимка Булфото, архивУчебната година ще започне присъствено за всички ученици,
Коментари Харесай

Красимир Вълчев: Учебната година ще започне присъствено за всички ученици

Снимка Булфото, списък

Учебната година ще стартира присъствено за всички възпитаници, а разрешението за образование отвън клас на обособени деца ще е против медицински документи.
 Това сподели в изявление пред бТВ министърът на образованието Красимир Вълчев.

При отдалечено образование децата ще вземат участие по-скоро пасивно, когато това не е за целия клас.  

Образователният министър разгласи, че няма да има наложителен термоскрининг на входа на учебните заведения, тъй като децата в едно огромно учебно заведение с часове няма да могат да влязат. 

„ Ще има по този начин наречения медицински филтър – по-скоро обзор на признаци. Той може да бъде на входа, може през първия час учителят да попита децата има ли някой със признаци. Съответно ще има правила за реакция при съществуването на признаци – обособяване на детето, известяван на родителите, вероятно РЗИ “, изясни министърът. 

Вълчев посочи, че едно от най-големите провокации е неналичието на задоволително аварийни учители. 

„ Имаме лист от аварийни учители. Помолили сме и висшите учители, които реализират педагогическо обучение, също да ни добавят този лист. В момента имаме огромен лист от заместващи учители. На всеки един преподавател му се случва да отсъства, да се разболее. Тази година още повече. Вероятно няма да бъде задоволителен този лист, който имаме от предишни години. Трябва да го допълним. Най-добре това да са правоспособни учители, само че също по този начин ще включим и студенти “, изясни той. 

Министърът акцентира, че маски ще би трябвало да се носят във всички закрити пространства, като се изключи класните стаи и физкултурните салони. В класните стаи те са по избор.

Началните учители, които работят единствено с един клас, също няма да носят маска, до момента в който преподават. За тези, които влизат в разнообразни класове, ще бъдат обезпечени шлемове.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР