Снимка: Булфото, архивТурската полиция арестува повече от 100 души, повечето

...
Снимка: Булфото, архивТурската полиция арестува повече от 100 души, повечето
Коментари Харесай

Арестуваха над 100 турски войници

Снимка: Булфото, списък

Турската полиция арестува повече от 100 души, множеството бойци на дейна работа, за хипотетични връзки с проповедника Фетхуллах Гюлен, съобщи Анадолската организация, представена от обстоятелства.бг.

Живеещият в Съединени американски щати Гюлен и неговата организация бяха упрекнати от турските управляващи, че са основали паралелна страна в Турция и стоят зад несполучливия опит за прелом през 2016 година. Близо 250 души починаха тогава, напомня „ Ройтерс ”. Четири години към този момент не престават арестите на служители на реда, бойци и държавни чиновници, упрекнати във връзки с Гюлен.

Бившата дясна ръка на Реджеп Ердоган отхвърля да има връзка с опита за боен бунт. Прокуратурата в Истанбул е издала заповеди за арест на 132 души, по-голямата част от които бойци. До момента 106 души са били задържани при контратерористични интервенции в разнообразни точки на Турция. След опита за прелом преди четири години повече от 20 000 души са били уволнени единствено от турските въоръжени сили.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР