Снимка Булфото, архивТръгват масови проверки по заведенията на морето.Остават правилата

...
Снимка Булфото, архивТръгват масови проверки по заведенията на морето.Остават правилата
Коментари Харесай

Тръгват масови проверки за маски и ограничен капацитет наполовина в заведенията

Снимка Булфото, списък

Тръгват всеобщи инспекции по заведенията на морето.

Остават разпоредбите за носене на маска навън, когато има скупчване на хора, и ограничаването на потенциала на заведенията до 50%

Няма да има нови ограничения в Бургас, свързани с усложнената за следващ път епидемиологична конюнктура около Делта варианата. Това сподели основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев, който дойде по обед в морския град, с цел да разиска с локалните здравни и политически управляващи обстановката. За това, че нови ограничения няма да бъдат въвеждани Флагман.БГ предвижда още преди срещата. Това обаче не значи, че управляващите няма да създадат нищо по въпроса за това, че региона към този момент твърдо е в „ алената зона “ с 306 болни на 100 000.

„ Ние не измисляме нови ограничения. Всичко към този момент е измислено. При тази степен на съмнение към опазването на здравето и страната и настроеност от страна на популацията да не се съблюдават ограниченията, остава единствено един излаз – надзор. Описаните ограничавания в края на юли би трябвало да се съблюдават. Това е лимитирането на потенциала на заведенията до 50%, носенето на маски, където и както е разказано в заповедите от Министерството на здравеопазването. И нещо доста значимо – нужно е да се ускори имунизационният развой “, безапелационен бе доцент Ангел Кунчев.

Той акцентира, че нарасналият потенциал на легловата база от през вчерашния ден – от 173 на 255 кревати, ще е задоволителен за момента. Главният държавен здравен контрольор обаче предвижда, че обстановката у нас ще се развива по-тежко от тази в прилежаща Гърция, където заболеваемостта доближи до 300 на 100 000 и се задържа. „ Имам вяра, че както се вижда по света, вълната ще е по-кратка. Ако забележим спад преди началото на образователната година, това ще е най-хубавата вест, само че единствено времето ще покаже. Делта разновидността смъкна внезапно възрастта на заболеваемостта, което при възможен присъствен старт на образователния развой може да се окаже доста неприятно “, разяснява още той.

Очаквайте по-късно цялостната епидемиологична картина за Бургаска област, както и мненията на доцент Ангел Кунчев във връзка с цялостната липса на доверие измежду популацията във имунизационния развой, както и главните проблеми на пандемията.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР