Снимка Булфото, архивСофийската градска прокуратура е внесла обвинителен акт срещу

...
Снимка Булфото, архивСофийската градска прокуратура е внесла обвинителен акт срещу
Коментари Харесай

Прокуратурата обвини двама висши служители на АПИ за катастрофата край Своге

Снимка Булфото, списък

Софийската градска прокуратура е внесла обвинителен акт против двама чиновници на Агенция " Пътна инфраструктура " поради злополуката с рейс край Своге на 25 август 2018 година, довела до гибелта на 20 души. С.Г. и Д.А. са привлечени към наказателна отговорност поради незаконно несъблюдение на служебните отговорности. За това нарушение Наказателният кодекс планува затвор от 1 година до 8 година, пише 

С.Г., който е заемал виновна служба в АПИ, е упрекнат за това, че не е свикал изключително съвещание на УС на организацията, на което да рапортува за отхвърли на Сдружение „ Т.С. " да извърши цялостна замяна на асфалтовото покритие на част от републикански път II-16. Освен това не направил нужното на Института по пътищата и мостовете да бъде предоставена експертиза на пътния сектор, с цел да бъдат предотвратени произшествия. Това е станало макар писмото от полицейското ръководство в Своге, че секторът е рисков за водачите.

Другият обвинен Д.А., който също е бил на висок пост в АПИ, не е свикал съвещание на УС на АПИ, на което да се вземе решение за отпущането на пари за ремонта на пътя. Заради това не са били предоставени ремонтни действия за замяна на износения слой от конфликтния сектор.

Според държавното обвиняване двамата се пробвали да облагодетелстват Сдружение „ Т.С. " с 60 901.65 евро, макар че въпросното сдружение е трябвало да извърши ремонта за своя сметка.

В резултат на дейностите на обвинените са настъпили обилни нездравословни последствия за водачите на моторни транспортни средства, ползващи сектор от път II-16 „ Своге - Нови Искър ". 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР