Снимка: Булфото, архивСметната палата ще проверява спортното министерство. Това обяви

...
Снимка: Булфото, архивСметната палата ще проверява спортното министерство. Това обяви
Коментари Харесай

Сметната палата започва проверка в спортното министерство

Снимка: Булфото, списък

Сметната палата ще ревизира спортното министерство. Това разгласи министър Андрей Кузманов на брифинг.

" Във вторник получихме писмо от Сметната палата. От сряда или четвъртък Сметната палата идва при нас на инспекция ", изясни министър Кузманов.

По думите му става дума за инспекция за публични поръчки за физкултурни салони. На министерството са отпуснати 25 млн. лева за създаване и реорганизация на физкултурни салони.

" Това, което констатирахме ние е, че компаниите, участващи в построяването на тези салони, са със подписани договри през декември 2020 година Странно е, че едни и същи участници са във компаниите, които построяват салоните в разнообразни райони у нас, т.е. човек с две компании си прави ДЗДД. Съдружниците са едни и същи компании. Парите по договорите са изплатени на 100% ", акцентира Кузманов.

Проверката продължава, само че общата стойност на всички 26 контракта, които са предходна през проверяващите, е над 21 млн. лева, а парите са отпуснати с решение на Министерския съвет.

Той показа, че на 6 юли е импортиран в Министерски съвет окончателният вид на Стратегията за младежта 2020-2030 година

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР