снимка Булфото, архивСъстав на Апелативен съд–Варна потвърди като законосъобразно определение

...
снимка Булфото, архивСъстав на Апелативен съд–Варна потвърди като законосъобразно определение
Коментари Харесай

Съдът във Варна отказа да пусне от ареста обвинена по дело за наркотици за близо 2,5 милиона

снимка Булфото, списък

Състав на Апелативен съд–Варна удостовери като законосъобразно определение на Оценка за съвместимост – Разград от 16 ноември тази година, с което е бил доказан ареста на Леман Якимова. 25-годишната жена е била привлечена като обвинена през август по тази причина, че в съучастничество с Ивайло Иванов, тя като подстрекател и помощник, а той като причинител, без съответно позволение държали за разпространяване повече от 86 кг марихуана и амфетамини.

Законът квалифицира това действие като тежко, съзнателно закононарушение в изключително огромни размери – за близо 2 млн и 500 хиляди лв..

Пресслужбата на съда напомня, че Якимова е в ареста от 18 август тази година с определение на Оценка за съвместимост – Разград. Два дни преди този момент, в Цар Калоян, при инспекция на автовоз органите на реда разкрили в тайник голям брой пакети с марихуана и амфетамини. Иззетата дрога била 8,055 кг марихуана на стойност 48 330 лева и 78,650 кг амфетамини на стойност 2 359 500 лева Общата стойност на иззетата дрога е 2 млн 407 830,00лв . Иванов, който е вторият обвиняаем по това досъдебно произвеждане на ОД на Министерство на вътрешните работи Разград персонално е показал на проверяващите тайника в автомобила, където са открити опиатите, както и метода по който същият да бъде отворен.

Днес, при въззивната инспекция на определението на съда в Разград, с което е била продължена мярката за неотклонение на обвинената, Варненският апелативен съд удостовери основанията на първата правосъдна инстанция и остави без почитание жалбата на отбраната й. Адвокатът намира, че тримесечният престой на младата жена в ареста не е уместен, още повече, че проверяващите не работили с нея.

Прокуратурата от своя страна не намира учредения за изменение в по-лека на мярката за процесуална насила по отношение на обвинената, разследвана за тежко закононарушение с извънредно висока степен на социална заплаха.  Разследването не е завършило, а срокът на следствените дейности са удължени през октомври по планувания от закона ред с още два месеца.

В своето определение Варненският апелативен съд записа, че споделя причините на първата правосъдна инстанция, които се основават на събраните в при следствието доказателства. Както при първичното взимане на мярката, по този начин и към сегашния миг няма доказателства, които да разколебаят обоснованото съмнение, че Якимова е съпричастна към закононарушението, за което е привлечена като обвинена. Актуална към момента е и заплахата от укриване на обвинената, поради наличните по делото данни за контакти и роднински връзки с лица от други европейски страни, както и данни за пътуванията й в чужбина.  С оглед на количеството, типа и цената на откритите опиати, на характерността на задружната незаконна активност, за която има данни, че е почнала доста преди акцията по задържането на двамата обвинени, и за този съд продължава да е действителна заплахата Леман Якимова да извърши закононарушение.

Определението на Апелативния съд във Варна, с което се удостоверява ареста на Леман Якимова, привлечена като обвинена по тази причина, че в съучастничество с Ивайло Иванов, тя като подстрекател и помощник, а той като причинител, без съответно позволение държали за разпространяване повече от 86 кг марихуана и амфетамини, на стойност близо 2 млн и 500 хиляди лева е дефинитивно.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР