Снимка Булфото, архивС наблюдение върху водачите на велосипеди и тротинетки

...
Снимка Булфото, архивС наблюдение върху водачите на велосипеди и тротинетки
Коментари Харесай

Пътна полиция следи за велосипеди и тротинетки в акция Зима от днес

Снимка Булфото, списък

С наблюдаване върху водачите на колела и тротинетки ще стартира обичайна за този интервал от годината акция " Зима ". Тя започва днес и ще продължи до 30 ноември, оповестиха от Министерство на вътрешните работи. В рамките и ще има три акции с фокус върху разнообразни участници в придвижването.

От 1 до 10 ноември акцентът ще е върху инспекции на водачите колела, електрически тротинетки, транспортни средства с животинска двигателна сила и други Ще се следи дали те разполагат с посочените в закона светлини и светлоотразителна сигнализация и се движат по позволените за тях сектори от пътната мрежа. От Министерство на вътрешните работи напомнят, че отвън обитаемоте места през тъмната част на денонощието техните водачи би трябвало да носят светлоотразителна жилетка.

Втората акция стартира от 11 ноември и продължава до 20 ноември 2020 година При нея акцентът е към пешеходците, пасажерите и държанието на водачите по отношение на пешеходците. Ще се прави деен надзор за съблюдаване от пешеходците на разпоредбите за безвредно секване на платното за придвижване. Ще се подчертава на недопускане придвижването на пешеходци по магистралните пътища. Специално внимание ще се обръща на пешеходците, които най-често и в обитаеми, и в отвън обитаеми места се движат погрешно в тъмната част на денонощието. Ще се реализира надзор и за предоставяне от водачите на преимущество на пешеходците на пешеходните пътеки.

В третата десетдневка на ноември (21 - 30 ноември 2020 г.) е планувана акцията " Безопасно шофиране през зимата ". При нея ще се ревизира дали колите са със зимни гуми, или други, само че с дълбочина на протектора най-малко 4 мм, ще се следи за редовността на всички светлинни източници на транспортното средство и стъклопочистваща система.

По време на акция " Зима " е планувано и осъществяването на оглед за положението на пътните настилки, сигнализацията с пътни знаци и пътна маркировка и осветеността на секторите от уличната мрежа с нараснала заплаха за пътнотранспортни катастрофи. При нужда ще бъдат изготвяни наставления до притежателите на пътя.

Според данните на Пътна полиция през предишния зимен интервал (1.11.2019 година до 29.02.2020 г.) в страната са настъпили 1922 тежки произшествия със 159 починали и 2413 ранени. През зимните месеци са наложени и общо над 637 хиляди санкции с електронни фишове и актове.

Препоръките на пътна полиция за шофиране при зимни условия:

- потребление на гуми, предопределени за зимни условия, или на гуми с дълбочина на протектора не по-малка или равна на 4 мм през интервала от 15 ноември до 1 март според ЗДвП;
- съоръжение на 3- и 4-колесните МПС със наложителните аптечка, предпазен триъгълник, пожарогасител и светлооотразителна жилетка;
- съоръжение на транспортните средства и с други средства за безвредно пътешестване през зимата като: вериги за сняг, одеяло, лопатка, зарядно за батерия, въже за теглене;
- зареждане с антифриз,
- подмяна на течността за измиване на стъклата с незамръзващ препарат,
- инспекция на редовността на отоплителната система;
- обзор на светлинните източници и светлоотразителната сигнализация на транспортното средство;
- прибавяне на светлоотразителни детайли към облеклото на пешеходците;
- потребление на пешеходните подлези, надлези и пешеходни пътеки за безвредно пресичане;
- потребление на светлоотразителни жилетки от водачите на колела наложително при придвижване отвън обитаемоте места, през тъмната част на денонощието и при понижена видимост;
 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР