Снимка: Булфото, архивПрезидентската институция все по-уверено задава политическия дневен ред.

...
Снимка: Булфото, архивПрезидентската институция все по-уверено задава политическия дневен ред.
Коментари Харесай

Румен Радев: Аз задавам политическия дневен ред

Снимка: Булфото, списък

Президентската институция все по-уверено задава политическия дневен ред. Това сподели президентът Румен Радев по време на конференция за третата година от мандата си, написа " Факти.бг ".

" Нямам желание да трансформирам този доклад в самореклама, тъй като оценка я дава обществото и в днешната тревожна и променлива реалност по-важно е институциите да бъдат предвидими и с ясни цели ", сподели още президентът.

Като финален образец за това той уточни изборното законодателство. Държавният глава съобщи, че Народното събрание за пръв път е почнал да преглежда промени в изборното законодателство, когато би трябвало.

" В тази трета година ние продължихме нашата виновна задача с поредност. Президентската институция продължи да отстоява правовата страна и ползите на жителите, да задава дневния ред по значими публични тематики, да подтиква дебата сред институциите и жителите, да сплотява към публично значими дела, да работи за модерното развиване на България, да отстоява българския интерес ", разкри Румен Радев.

Нарушаването на консенсуса на КСНС за разсрочено заплащане на плановете в защитата води до нехармонично развиване на типовете въоръжени сили. Това сподели президентът Румен Радев по време на конференция за третата година от мандата си. „ Развитието на въоръжените сили е мой неизменен приоритет като висш главнокомандващ “, сподели още Радев.

„ Подписан бе контракт за придобиване на нов изтребител, въпреки и към този момент с орязани качества и нужда от спомагателни заплащания. Възстановено беше Висшето военновъздушно учебно заведение. В ход е стимулиране на мотивацията на военнослужещите и техния обществен статус, въпреки и сега в размер, който не може да реши острия дефицит на персонален състав. Нарушаването на признатия консенсус на КСНС за разсрочено заплащане на плановете води до нехармонично развиване на типовете въоръжени сили и родове войски, до обезпокоително закъснение в реализацията на плановете за рационализация и нашите задължения към авиацията “, разяснява още президентът.

Продължих да бъда преграда против лобисткото законодателство и решения в прорез с публичния интерес. Това сподели президентът Румен Радев по време на конференция за третата година от мандата си, съобщи организация „ Фокус “. „ Макар свиканият от мен КСНС през април за действителни ограничения против корупцията да не реализира консенсус, моите констатации и оферти стават все по-актуални. Продължих да бъда преграда против лобисткото законодателство и решения в прорез с публичния интерес. Наложих вета на 7 закона. Там, където виждах, че има нарушаване на Конституцията сезирах и Конституционен съд. Въпреки превъзмогването на тези вета, от време на време даже и без спор, публичната реакция и решенията на Конституционен съд удостоверяват правотата на моите дейности “, добави Радев.

Според него поредицата срещи по отношение на избора на основен прокурор и повишение на независимостта и успеваемостта на правосъдната власт са откроили проблеми и вероятни решения. „ В ход са дебатите за инициирани на промени в Конституцията след 30 години преход “, сподели още президентът Радев.

По думите му превъзмогването на бедността и неравенствата посредством реализиране на висок резистентен напредък е било в основата на разговора му с работодателски и браншови организации.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата Ако сте не запомнили вашата ключова дума можете да я възстановите от

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР