Снимка Булфото, архивПод търговската марка Робъртс крънчи крикетс лоуф във

...
Снимка Булфото, архивПод търговската марка Робъртс крънчи крикетс лоуф във
Коментари Харесай

Продават хляб с 336 скакалци във Великобритания

Снимка Булфото, списък

Под комерсиалната марка " Робъртс крънчи крикетс лоуф " във Англия беше пуснат в продажба първият самун, в чиито състав са включени 336 скакалци, написа в. " Метро ".

Насекомите са сертифицирани и се дават от най-големия производител на брашно от насекоми - " Eat Grub ". Използват се изсушени и смлени на брашно скакалци. Суровината се смесва с пшенично брашно и зърна, след което се изпича. Получава се апетитен самун, съдържащ повече протеини от обичайния. Скорошни проучвания потвърдиха, че скакалците съдържат пет пъти повече антиоксиданти, спрямо портокаловия сок, предава Българска телеграфна агенция.

Те са потребни и за стомашночревния тракт, защото съдържат огромни количества на фибри от хитин. Те покачват равнищата на метаболитните ензими в червата. Специалисти регистрират, че брашното и хлябът от скакалци са с отлични вкусови качества. Научният термин за потреблението на инсекти е ентомофагия, напомня изданието.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> -->


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР