Снимка: Булфото, архивОт години това е наболяла тема.Папа Франциск обещава

...
Снимка: Булфото, архивОт години това е наболяла тема.Папа Франциск обещава
Коментари Харесай

Папа Франциск с важно обещание

Снимка: Булфото, списък

От години това е наболяла тематика.Папа Франциск дава обещание да се погрижи за това.

Папа Франциск се зарече да избави Римокатолическата черква от половите похищения и насочи молебствия за жертвите на някогашния към този момент кардинал Тиъдър Маккарик, съобщи АП, представена от Българска телеграфна агенция.

Вчера Ватикана огласи обстоен отчет за неговите полови похищения, прикривани десетилетия наред от църковните управляващи. В края на днешната си обща визита Франциск загатна отчета за този " мъчителен проблем " и действията на най-високопоставения американски кардинал. " Подновявам своята съпричастност към жертвите на всяко принуждение и уговорката на църквата да изкореним това зло ", сподели той.

После папата потъна в безмълвие за близо минута, евентуално в молитва.

В отчета се насочат обвинявания към редица епископи, кардинали и папи, че се омаловажавали и пренебрегвали голямото количество доказателства за аморалното държание на Маккарик още от 90-те години. В частност е упрекнат и папа Йоан-Павел II, който през 2000 година ръкополага Маккарик за архиепископ на Вашингтон и кардинал, макар че е осведомен с резултатите от следствие, че прелатът е вкарвал в леглото си семинаристи.

Днес обаче Франциск загатна Йоан-Павел II с хвалба и във връзка националния празник на Полша напомни думите на полския папа към младите за Божия подарък от националната и персоналната независимост.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР