снимка: Булфото, архивОще един сектор със сериозни проблеми в условията

...
снимка: Булфото, архивОще един сектор със сериозни проблеми в условията
Коментари Харесай

Най-малко 10% спад на продажбата на млечни продукти заради кризата с коронавируса. Мнозина в бранша пред фалит

снимка: Булфото, списък

Още един бранш със съществени проблеми в изискванията на рецесия с ковид. Става дума за млекопроизводителите. Най-малко 10% спад на продажбата на млечни артикули поради рецесията с ковид, регистрират млекопроизводители. Най-осезаемо е отражението при високия клас артикули, разяснява ръководителят на Асоциацията на млекопреработвателите Димитър Зоров в предаването " Директно " по.

" Спадът в млечния бранш е приблизително 15 % на изпълнител на млечни артикули от началото на пандемията през март до края на ноември. Търговските вериги също регистрират спад от 11 на 100 на продажби на питателните артикули. Българинът сега е доста по-пестелив поради неяснотата за идващия ден, дали ще имат приходи и работа ", сподели Зоров.

Той е безапелационен, че е належащо незабавно компенсиране на разноските от страна на страната.

" Министерството на земеделието ни отхвърля, заради неналичия на финансови средства. Ако ние банкрутираме, по веригата ще банкрутират и доста други. Трябва да се мисли за работещите бизнеси, тъй като вредите при тях са доста по-големи, тъй като работят всеки ден на загуба или минимална облага ", безапелационен е той.

Междувременно сдружението " Български обичайни млечни артикули "   упорства българските сирене и кисело мляко да бъдат вписани в Европейския указател на предпазените наименования за генезис и предпазени географски инструкции.

Преди да се стигне до регистрация, продуктите би трябвало да преминат през инспекции в границите на най-малко година, като се инспектират рецептурите и историите за производството им. При окончателното регистриране на продуктите страната ни ще може да ги изнася в Европейски Съюз и други страни с общо название, което ще улесни експорта на млекопреработвателните предприятия у нас.

" Освен сирене и мляко, желаеме да защитим и българския кашкавал. Тези три продукта допреди една година имаха национална отбрана на българското наименоване. Към момента обаче нямаме никаква отбрана за тези артикули. Вписването в Европейския указател ще даде 100 % гаранция, че потребителят ще купи под наименованието артикули, известни с БДС. Суровините обезпечено ще бъдат от България ", посочи Димитър Зоров.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР