снимка: Булфото, архивОбщо 287 дка горски масиви в Русенско са

...
снимка: Булфото, архивОбщо 287 дка горски масиви в Русенско са
Коментари Харесай

287 дка горски масиви унищожени при пожари в Русенско

снимка: Булфото, списък

Общо 287 дка горски масиви в Русенско са унищожени при пожари от началото на годината. Това оповестяват от регионалната администрация в крайдунавския град.

Основната причина е немарливост при боравене с огън при палене в частни дворове, сухи треви и крайпътни линии, а от там заплахата огнената буря да се трансферира в прилежащи горски територии, стърнища или земя с посеви внезапно се усилва

Средно по 28 пожарникари с 20 автомобила за комбинирано гасене са в денонощна подготвеност за справяне при възможни произшествия в района. Огнеборците твърдят още, че разполагат и с спомагателна профилирана техника, с която могат да реагират при всяка спешна обстановка, поради предстоящите рисково високи температури в цялата страната през идващите няколко дни, както и от високия риск от пожари.

От регионалната администрация в Русе припомнят, че размера на глобата за нарушение на противопожарните правила в горските територии варира, като за физическо лице може да доближи до 500 лв., а за юридическо – до 1000 лв.. Ако действието бъде несъмнено като закононарушение, Наказателният кодекс планува до осем години затвор.

 

Tvn.bg

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР