Снимка Булфото, архивОбластна администрация Бургас е първата в страната, която

...
Снимка Булфото, архивОбластна администрация Бургас е първата в страната, която
Коментари Харесай

Нова система ще следи в реално време техниката за снегопочистване при бедствия

Снимка Булфото, списък

Областна администрация Бургас е първата в страната, която при злополучие ще може да следи и координира в действително време работата на почистващата техника. Това оповестиха от регионалната администрация, съобщи Българска телеграфна агенция. 

``
реклама

При рецесия, на място в бургаската институция, ще могат да се управляват всички действия на почистващите компании. До този миг наблюдението се извършваше единствено от Пътното ръководство в града. От тази зима с информацията ще разполагат и останалите институции от спешния щаб.

Над 30 представители на районните институции и общинските администрации рапортуваха пред регионалния шеф Вълчо Чолаков готовността за посрещане на зимния сезон. Във всички общини са обезпечени нужните инертни материали стана ясно по време на срещата.

От телефон 112 са оборудвани с нова техника, връзката с всички служби е тествана, а чиновниците са минали през особено образование за реакции при зародили рецесии.

Липсата на кръводарители в област Бургас също беше предмет на диалозите.Всяка седмица се постанова доставка на кръвни артикули от други области, главно от Стара Загора.

Актуализирани са описите с данни за хората на хемодиализа и хронично болните в региона. Български червен кръст организира образования на структурите си, има квалифициран доброволчески екип, а наложителния катастрофален запас е разполагаем.

За облекчение работата на Кризисния щаб Чолаков изиска до края на седмицата всички Общини да дават описи с конкректни места за настаняване на хора при нужда, както и описи с наличната тежка техника по места, координати на компаниите, с които има подписани контракти за разчистване. Военните в региона също са в подготвеност за деяние, разполагаем са и 4 влекача.

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР