Снимка Булфото, архивМинистерството на външните работи проверява сигнал за натиск

...
Снимка Булфото, архивМинистерството на външните работи проверява сигнал за натиск
Коментари Харесай

Външно проверява сигнал за натиск срещу граждани в РСМ заради български книги

Снимка Булфото, списък

Министерството на външните работи ревизира сигнал за напън против жители в Северна Македония, получили български книги.

Организаторът на гражданската самодейност " Изпрати българска книга в Република Северна Македония " Виктор Стоянов твърди, че натискът е оказван от службите за сигурност в западната ни съседка, написа

Според сигнала става дума за редица такива случаи - в Битоля, Кочани и Ресен.

От Министерство на външните работи показват, че на дипломатическите представителства в Северна Македония са дадени инструкции да ревизират всеки съответен случай и да предложат разновидности за реакция на българската страна.

Припомняме, това не е първият сходен сигнал за тормоз по отношение на жители с българско съзнание в С. Македония.

В началото на март президентът Румен Радев организира среща със службите ни за сигурност е полученото в президентската институция писмо от Културния център " Иван Михайлов " - Битоля, както и сигнали на наши сънародници от Република Северна Македония за зачестили прояви на накърняване на техните права единствено заради събитието, че се самоопределят като етнически българи.

На 25 февруари тази година, когато българо-македонската комисия заседаваше онлайн, в Северна Македония беше пребит българин. Три дни преди този момент президентът Румен Радев прикани институциите в България и в С. Македония да реагират на сигналите за дискриминация на наши сънародници в югозападната ни съседка.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР