Снимка Булфото, архивМеждувременно от Газпром обявиха, че изпомпват газ от

...
Снимка Булфото, архивМеждувременно от Газпром обявиха, че изпомпват газ от
Коментари Харесай

Украйна предлага на Газпром 50% отстъпка от тарифата за допълнителен транзит на природен газ през страната за Европа

Снимка Булфото, списък

Междувременно от " Газпром " оповестиха, че изпомпват газ от хранилищата и са на път да обезпечат ресурси от 72,6 милиарда куб. м. Производственият потенциал ще нарасне до 847 млн. куб. м дневно.

На конференция бе оповестено, че има подготвеност доставките да се усилят с 55 милиарда куб. метра - с над 15 милиарда куб. м повече от контрактуваните 40-те милиарда с съветския газов колос.

Новата " оферта " идва, откакто съветският президент Путин изрично съобщи, че ще обезпечи нужните количества на Европа единствено в случай че бъде пуснат " Северен поток 2 ". Целта на плана е да заобиколи Украйна и тя повече да не бъде транзитьор на съветския природен газ. От позицията на Германия на срещата на върха в Брюксел може да се направи извода, че газопроводът в последна сметка ще получи зелена светлина. Аргументът в тази посока е, че Италия предложи Европейски Съюз да договаря общи цени и доставки на енергоносителите, само че Берлин отхвърли. Причината е, че Германия ще разчита на преференции от съветска страна.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР