Снимка Булфото, архивКато спасителна мярка в пандемията, ръководителят на МВФ

...
Снимка Булфото, архивКато спасителна мярка в пандемията, ръководителят на МВФ
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева призовава правителствата да харчат

Снимка Булфото, списък

Като избавителна мярка в пандемията, ръководителят на МВФ Кристалина Георгиева акцентира значимостта на непрекъснатото даване на поддръжка от страна на управляващите на страните за стопанската система.

" Моля, харчете. Харчете колкото можете и малко повече. Продължавам да се застъпвам за адаптирането на паричната и фискалната политика, които защищават стопанската система от колапс във време, когато съзнателно ограничаваме както производството, по този начин и потреблението ", сподели Георгиева.

Тя похвали ограниченията, подхванати от съветските управляващи за превъзмогване на рецесията, породена от икономическите последствия от пандемията, отбелязва ТАСС.
" И желая да похваля Русия - Централната банка и министерството на финансите координирано направиха тъкмо това. Те осигуриха отбрана на стопанската система ", акцентира шефът на МВФ.

„ Това към момента е значимо, въпреки всичко би трябвало да бъдем доста деликатни, с цел да не прекратим прибързано поддръжката, тъй като в случай че създадем това, ще получим вълна от банкрути и структурна безработица “, сподели шефът на МВФ. Георгиева означи, че като цяло е по-лесно за страните с по-стабилни стопански системи да преодолеят рецесията.

" Страните с по-слаби основи минават през икономическата рецесия доста по-драматично. И назад: страни като Русия, които са построили солидни основи, са по-способни да устоят на шока. Силните основи имат значение ", акцентира водачът на МВФ. От фонда призовавата международната общественост да работи по казуса на неравенството в резултат на пандемията на ковид, с акцент върху минимизирането на вредите за нискоквалифицираните служащи.

" След пандемията ни вълнува въпросът за еднакъв напредък. След пандемиите постоянно е имало въпрос за възходящо неравноправие ", съобщи Кристалина Георгиева.

Според ръководителя на МВФ рецесията визира изключително младите нискоквалифицирани фрагменти.

„ Следователно се нуждаем от финансови лостове, в това число в региона на данъчното облагане, с цел да сведем до най-малко вредите за подобен личен състав “, уверена е Георгиева.

„ Трябва да преминем към стопанска система с ниско ползване на въглеводороди “, сподели още Георгиева. " Връщането към 2019 година (след пандемията) не е належащо. Трябва да изградим стопанската система на утрешния ден ", сподели тя, представена от БГНЕС.

" Нашата задача е е да създадем крачка напред в оценката на качеството на растежа ".

Според ръководителя на МВФ вложенията са нужни освен в региона на климата, само че и за подкрепяне на тези, които са изгубили работата си вследствие на рецесията, породена от пандемията.

Директорът на МВФ означи смисъла на имунизацията за икономическия напредък. В същото време Георгиева прикани да се предизвикват по едно и също време цифровата и зелена стопанска система.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР