Снимка Булфото, архивДружеството Стрейтлайн е оттеглило искането си за извършване

...
Снимка Булфото, архивДружеството Стрейтлайн е оттеглило искането си за извършване
Коментари Харесай

Оттеглиха жалбата срещу нанасянето в кадастъра на плажа до Доган

Снимка Булфото, списък

Дружеството " Стрейтлайн " е отдръпнало настояването си за осъществяване на съдебно-геоложка експертиза, която трябваше да потвърди, че плажът до лятната резиденция на Ахмед Доган в парка Росенец е аграрни парцел. Това стана ясно по време на днешното съвещание на Административния съд в Бургас, по делото заведено от притежателя на " Стрейтлайн " арх. Калин Тихолов, който е и архитект на така наречен летен сарай на Доган, заяви ".

Плажът до резиденцията на Доган в парка " Росенец ", притегли публичното внимание, след акцията на ръководителя на " Демократична България " Христо Иванов деятелят на партията Иво Мирчев и общинският консултант в Бургас Димитър Найденов през лятото на м.г.

Веднага след нея Найденов подаде искане пясъчната линия да бъде нанесена в кадастралната карта като плаж. На 5 ноември м.г. началникът на Службата по геодезия, картография и кадастър в Бургас издаде заповед, съгласно която плажната линията, която дотогава бе класифицирана като " земеделска земя ", трябваше да бъде обозначена в регистрите като " крайбрежна плажна линия " с трайно предопределение като " предпазена ".

Тази заповед обаче бе обжалвана от проектанта на така наречен " летен сарай " на Доган в Росенец арх. Калин Тихолов като представител на компанията " Стрейтлайн ", която се оказа притежател и на двуетажна къща на несъществуващия плаж.

Тихолов изиска анулация на заповедта за нанасянето на картата, както и прекъсването на предварителното осъществяване на заповедта за това.

На 8 март т. година обаче Върховният административен съд излезе с решение, съгласно което плажът в " Росенец " трябваше неотложно да бъде нанесен в кадастъра, без значение от всички правосъдни каузи, заведени поради изказванията, че плажът на н. Чукалята не е плаж, а самозалесил се селскостопански терен.

По време на днешното съвещание на съда отбраната на Министерството на туризма и Агенцията по геодезия и кадастър пледираха, че жалбата на " Стрейтлайн " е неоснователна, а претекстовете за това бяха, че теренът от към 1400 кв. м. има всички характерности на морски плаж съгласно текстовете на Закона за черноморското крайбрежие. Друг претекст бе, че сдружението

" Стрейтлайн " не е заинтригувана страна по делото, тъй като то няма парцел или постройка в терена.

В хода на заведените правосъдни каузи след акцията на Иванов, Мирчев и Найденов от лятото на м.г. " Стрейтлайн " се оказа притежател на двуетажна къща на плажа, само че нотариален акт за това не беше показан.

Според отбраната на " Стрейтлайн " през 2018 година по искане на компанията е стартирана процедура по нанасянето на постройката в кадастралната карта, като процедурата е била одобрена от Агенцията по кадастър. " Ние твърдим, че я владеем, стопанисваме и употребяваме още от 2007 година, когато е добит парцелът ", сподели през днешния ден аднокатът на компанията Иван Цанев.

След оттеглената през днешния ден тъжба на " Стрейтлайн " най-късно до месец Бургаският административен съд би трябвало да излезе с решение по делото.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР