Снимка Булфото, архивДПС разкри заговор между БСП и ГЕРБ за

...
Снимка Булфото, архивДПС разкри заговор между БСП и ГЕРБ за
Коментари Харесай

ДПС разкри договорка между Борисов и Нинова за партийната субсидия

Снимка Булфото, списък

Движение за права и свободи разкри скрит план сред Българска социалистическа партия и ГЕРБ за партийната дотация. Информацията, която имаме е, че Бойко Борисов и Корнелия Нинова са се договорили ГЕРБ да не са в цялостен състав в залата, с цел да мине предлагането на Българска социалистическа партия, разгласи водачът Мустафа Карадайъ, написа news.bg.

Припомняме, социалистите желаят осем лв. дотация на автентичен глас.

Той напомни позицията на партията, че в случай че има дотация, тя би трябвало да подсигурява финансирането на политическите партии, които са парламентарно показани.

Движение за права и свободи нееднократно е упорствала за спор по тематиката, откакто стана ясно, че обединенията не могат да изхарчат цялата финансова помощ, която им дава страната. За някои от тези партии обаче обстановката е по-различна и при един лев дотация те не могат да финансират активността си. Затова групировката искаше частно финансиране при ясни и транспарантни правила.

Карадайъ още веднъж посочи, че един лев дотация е популистки ход. Когато мина единия лев дотация шефката на бюджетната комисия Менда Стоянова изясни, че това е краткотрайна мярка и тематиката ще се реши с бюджета.

Иначе Карадайъ е на мнение, че предлагането на алените обслужва двете огромни партии ГЕРБ и Българска социалистическа партия. Това е следващият удар на ГЕРБ и Българска социалистическа партия против демокрацията и плурализма, посочи водачът на Движение за права и свободи.

Лидерът на Движение за права и свободи напомни и друга подмолна сделка на двете партии, а точно че те наградили " кошмара " на майките на деца с увреждания Валери Симеонов, както се изрази той.

Вчера, Българска социалистическа партия получи поддръжка от ОССЕ за партийните дотации. Корнелия Нинова изпрати писмо до Европейската комисия, ОССЕ, ПАСЕ, Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Екологичен потенциал, ПЕС и посланиците на страните от Европейски Съюз и Съединени американски щати в България по отношение на смяната във финансирането на политическите партии. 

Припомняме, през лятото бе орязана партийната дотация на един лев. Идеята беше на ГЕРБ. След диспути в пленарна зала на 12 юни предлагането партийната дотация на партиите да стане 1 лева мина на първо четене със 117 гласа " за " и 90 срещу.

Левицата скочи на предлагането, само че се закани, че ще оцелее макар орязаната държавна поддръжка.

Преди окончателното решение социалистите поканиха управленията на групите на ГЕРБ, Оперативна програма и Движение за права и свободи в Народното събрание за диалози, свързани с идната смяна в размера на годишната държавна дотация за политическите партии.

От ГЕРБ обаче обявиха, че нямало защо да приказват със социалистите за дотациите.

На 18 юни Българска социалистическа партия трябваше да организира полемика за партийните дотации с Обединените патриоти. Представителите на патриотите обаче не се явиха в Народното събрание. В отсъствието им те видяха принизяване на парламентарната пред изпълнителната власт.

По-късно министър председателят разгласи, че ще свика съдружен съвет за партийните дотации. На него бе решено, че ще се търси общо мнение.

Движение за права и свободи предложиха да падне тавана на даренията за партиите и финансиране по американски модел. От НФСБ заподозряха, че ГЕРБ и Движение за права и свободи са се сближили. Според Валери Симеонов има заплаха американския модел да стане " африкански ".

По-късно стана ясно, че ГЕРБ са склонни на спор, в случай че предлагането за 1 лев партийна дотация не събере задоволителна поддръжка.

На 4 юли депутатите взеха решение дефинитивно партийната дотация да стане 1 лев.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` реклама Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР