снимка: Булфото, архивДнес, 6 декември, в 8:00 часа се пуска

...
снимка: Булфото, архивДнес, 6 декември, в 8:00 часа се пуска
Коментари Харесай

В 8:00 часа се пуска движението по директното трасе на 1,7 км от Южната дъга на софийския околовръстен път

снимка: Булфото, списък

Днес, 6 декември, в 8:00 часа се пуска придвижването по директното трасе на 1,7 км от Южната дъга на софийския околовръстен път, в сектора сред пътните възли " Младост " и " Горубляне ", оповестява АПИ.

Отсечката е част от реконструкцията на 6 км от Околовръстния път сред ж. к. " Младост " и Автомагистрала " Тракия ".

Целта е да се улесни пътуването през зимните месеци и да се увеличи сигурността. Движението се пуска с краткотрайна организация, краткотрайна пътна маркировка и през идната година работата на обекта ще продължи с полагане на последния износващ асфалтов слой и осъществяването на всички довършителни работи.

В началото на ноември още веднъж за облекчение на пътуването с краткотрайна организация на придвижването беше пуснат 2,5-километровия сектор от Южната дъга – от връзката с автомагистрала " Тракия " до пътен възел " Герман ". Трафикът в правата е в 3 ленти за придвижване във всяка посока, а при пътен възел " Лозен " се употребяват и локалните платна.

С разширението на над 6 км от Софийския околовръстен път, което започва през октомври м. година, съществуващият двулентов път се реконструира в 6-лентов със междинна разграничителна линия, разграничителни линии сред локалите и директното трасе, 2 местни платна и тротоари.

С новото трасе ще се обезпечи връзка сред автомагистралите " Струма " и " Тракия ", ще се улесни директният трафик от Автомагистрала " Европа " и връзката с граничните пунктове с Турция и Гърция.

Инвестицията е за 142,7 млн. лева с Данък добавена стойност и е от републиканския бюджет. Срокът за довеждане докрай на плана по контракт е до края на 2021 година, само че с темповете, с които строителите работят се чака обектът да завърши по-рано.

Работата в сектора продължава и водачите би трябвало да карат деликатно и да съблюдават прецизно пътната сигнализация и ограничаването на скоростта, защото минават през сектор с извършващи се строителни работи, допълват от АПИ.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР