Снимка: Булфото, архивБорис Джонсън направи нещо, което британците очакваха, след

...
Снимка: Булфото, архивБорис Джонсън направи нещо, което британците очакваха, след
Коментари Харесай

Борис Джонсън не смята да налага общонационална карантина

Снимка: Булфото, списък

Борис Джонсън направи нещо, което британците чакаха, откакто пандемията не стопира. 

Премиерът на Великобритания обяви въвеждане на по-строги ограничения в битката с разпространяването на Covid-19 под формата на локални карантини по тристепенна канара, написа обстоятелства.бг.

Ливърпул, където са регистрирани 600 инфектирани на 100 000 души попадна в третата, най-тежка степен.

Борис Джонсън съобщи, че тревожните данни за разпространяването на болестта постановат незабавни ограничения. Той обаче няма желание да постанова общонационална карантина, както през март, а ще следва, както и до момента, уравновесен метод, който ще резервира стопанската система функционираща и учебните заведения отворени.

Първата степен, която дава отговор на настоящето предписание за локални карантини, планува да не се събират повече от 6 души на едно място и вечерен час (22 часа) за заведенията, съблюдаване на обществената отдалеченост и при опция работа от у дома.

Втората, при която с изключение на ограниченията в първа степен се постанова възбрана за събирания по домовете и потребление на градския превоз - единствено в случай че е извънредно неотложно.

И третата, най-тежката, при която с изключение на всички към този момент упоменати ограничения се прибавя и възбрана за общуването отвън фамилния кръг - вкъщи и на открито, както и затваряне на пъбовете, заведенията за хранене, фризьорските салони и всички увеселителни завадения.

Джонсън категорично уточни, че в тази последна степен ще попадне Ливърпул и регионът към него, като ограниченията ще влязат в действие от сряда.

В Северна Англия три от особено основаните поради вируса лечебни заведения „ Найтингейл “ са сложени в цялостна подготвеност да одобряват новозаразени с Covid-19.

Мерките ще бъдат преразглеждани всеки месец. Лейбъристите показаха подозрение, че държавното управление разполага с съответен проект за управление на вируса.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР