Снимка Булфото, архивНе се повишава натоварването върху здравната система, но

...
Снимка Булфото, архивНе се повишава натоварването върху здравната система, но
Коментари Харесай

Д-р Маджаров: Заболелите не намаляват, здравната система още се задъхва

Снимка Булфото, списък

" Не се покачва натоварването върху здравната система, само че към момента се задъхва ", това сподели ръководителят на Българския лекарски съюз (БЛС) доктор Иван Маджаров пред и посочи, че случаите на болни хора не понижават - по тази причина БЛС прикани за опазване на противоепидемичните ограничения и по време на идните празници за Коледа и Нова година.

" Науката не е разкрила нищо което да се оправи с предаване на инфекциозно заболяване - или изолираност, с цел да прекъсне веригата за предаване от човек на човек, или намиране на лекарство, което да нападна причинителя, или ваксина, която да основава имунитет в човешкия организъм ", уточни лекарят и разяснява, че доверието във имунизациите е решение, което всяко общество ще би трябвало да вземе за себе си.

Той дефинира имунизацията против Covid-19 като опция на рестриктивните мерки и затварянето на стопанската система.

" Само осведоменият избор би дал опция на всеки човек да вземе вярното решение ", акцентира доктор Иван Маджаров.

Лекарите имат опция да дават разнообразни гледни точки и представителят на БЛС в НОЩ ще бъде от извънболничната помощ, изясни доктор Маджаров по отношение на решението, взето по-рано през днешния ден на среща при премиера с управлението на съюза и здравния министър, за по-добра съгласуваност представител на лекарския съюз ще се включи в работата на Националния действен щаб.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР