Снимка: btvnovinite.bg Варна остана без една от най-атрактивните си забележителности.

...
Снимка: btvnovinite.bg Варна остана без една от най-атрактивните си забележителности.
Коментари Харесай

БТВ: Струващият милиони на данъкоплатците пеещ фонтан на Варна вече не работи

Снимка: btvnovinite.bg
Варна остана без една от най-атрактивните си забележителности. Цяло лято вместо да събира хиляди туристи и минувачи, най-високият у нас пеещ шадраван не работи в цялостния си потенциал.

Фонтанът на централния площад пред съда и театъра беше открит преди три години. Над  2 хиляди цветови комбинации в синхрон с музика го превръщаха в танцуваща приказност от вода, тон и светлина.

Това лято фонтанът загуби половината си искра – когато работеше не изстрелваше бликам на 40 метра височина, а и рядко пееше. Последните няколко дни въобще не работи.

От общината изясняват, че оборудването е комплицирано – над 50 помпи, 300 дюзи, 400 прожектора, 30 км кабели.

 „ Голяма част от тези неща са под вода, тъй че заради тази причина имаме специфична компания за поддръжка, да, пораждат от време на време проблеми, само че в последна сметка се вземат решение ”, изясни Христо Иванов, зам.-кмет на Варна.

В документално мнение от компанията, която се грижи за поддръжката, обясниха, че занапред следва изпразване на коритото, поредност от проби и едвам по-късно, предприемане на дейности по премахване на възможни неизправности.

Сега шадраванът е атракция единствено за гларусите, които го употребяват като езерце, а  скоро ще бъде зазимен.
 



Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР