снимка бТВ Трима български лекари са били арестувани и държани

...
снимка бТВ Трима български лекари са били арестувани и държани
Коментари Харесай

Трима български лекари са арестувани без обяснение в Босилеград


фотография бТВ

Трима български лекари са били задържани и държани с часове в полицията в Босилеград. Те са били в града по покана на Българския културно-информационен център, с цел да преглеждат хора в потребност. Според един от арестуваните лекари - лекар Валентин Янев, задачата на локалната полицията е била хората, потърсили помощ, да се разотидат.

“Чакаха ги към 50 жители на Босилеград тук, след което започнаха прегледите и в този миг влезе контрольор от Министерството на здравеопазването и четирима служители на реда. 15 служители на реда чакаха извън “, споделя ръководителят на българския информативен център Иван Николов пред бТВ.

Доктор Янев се завърна от Босилеград в петък вечерта, с цел да продължи да преглежда.

“Стари, изкривени, слаби, деца, и половината от селата пристигнали. Започнахме да преглеждаме, за наше удивление в културния център нахлу и полиция. Полицията ни помоли учтиво да ги придружим до полицейския сектор. Никакво разпитване, никакви документи, никакво сключване, безусловно никакво предявяване на някакви… безусловно нищо. Просто си стояхме и си говорихме с тях към половин ден. Аз усетих и разбрах, че те ни задържат, с цел да мине времето, несъмнено за прегледи и хората, които евентуално още и още прииждат пред културния център да изгубят самообладание и да си отидат”,разказва Янев.

По думите му жителите на Босилеград нямат достъп до лекари специалистии желаят България да помогне да помогне на сънародниците ни там да получават здравна помощ.

Според генералния ни консул в Ниш Едвин Сугарев задържането на българските лекари 5 часа без да им се даде никакво пояснение или пък да им бъдат повдигнати някакви обвинявания е неприемливо.

“Още повече, че това е чисто филантропична задача, те идват гратис да окажат помощ на българите в Босилеград. Говорихме с шефа на полицейския сектор в Босилеград, който сподели, че няма нищо срещу лекарите, само че здравната ревизия имала срещу те да правят някаква активност в пространствата на културно-информационния център”,коментира Сугарев.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР