Снимка bTV.Министърът на вътрешните работи Валентин Радев не трябва да

...
Снимка bTV.Министърът на вътрешните работи Валентин Радев не трябва да
Коментари Харесай

Цветанов: Валентин Радев не трябва да подава оставка

Снимка bTV.
Министърът на вътрешните работи Валентин Радев не би трябвало да подава оставка, счита зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. „ Виждам какво прави министър Радев, той се старае оптимално, изисква доста от експертите и те би трябвало да положат оптималните старания, с цел да може фактически да отговорим на упованията на обществото ”, уточни Цветанов в предаването „ Лице в лице ” по bTV.
Според него вотът на съмнение против кабинета, който Българска социалистическа партия считат да внесат поради бранш „ Сигурност ”, е жертван на крах.
По думите му е имало интервал, в който системата е работела доста дейно. „ Имаше закононарушения при първия управнически мандат, които бяха разкривани. Най-тежките неоправдателни присъди в годините на прехода са по делото „ Килърите ”. Тогава създадохме нужната организация, направихме съответните промени, с цел да може системата да бъде ефикасна и да градим доверие измежду обществото ”, посочи ръководителят на вътрешната комисия в Народното събрание.
„ Системата на Министерство на вътрешните работи съзнателно беше унищожена при управническия мандат след нас ”, безапелационен е той.
„ Беше закрита ГДБОП, тя беше трансферирана към ДАНС. Всички оперативни каузи, по които имаше доста оперативна информация и подготовка за реализация против проведената престъпност, не видяха бял свят. Имаше предумисъл за съсипването на системата на Министерство на вътрешните работи ”, означи Цветанов.
Според него „ към момента има неизлекуване на тези провали, нанесени от Българска социалистическа партия ”. По думите му всички експерти през 2013 година са били уволнени и отстранени от системата. „ Няма нито един от тези, които разкриваха тези тежки закононарушения ”, сподели Цветанов.
„ Когато един човек е освободен от системата, първо, ти си го обидил и си го демотивирал. В значително от случаите те бяха на възраст, на която можеше и да се пенсионират…Обидата е доста огромна и доста от тези хора няма да могат в никакъв случай да се върнат ”, отговори на въпроса за какво ръководещите не са върнали тези фрагменти в системата.
Той даде за образец някогашния основен секретар на Министерство на вътрешните работи Калин Георгиев. „ Той напусна, тъй като не искаше да взе участие в „ погребението на Министерство на вътрешните работи ” под управлението на Цветлин Йовчев ”, разяснява още Цветанов пред bTV

Той разяснява и разногласието сред вицепремиера Валери Симеонов и министъра на туризма Николина Ангелкова. „ Убеден съм, че във импортирания в Министерски съвет законопроект за шума ще можем сред първо и второ четене да усъвършенстваме този разговор и постигането на консенсус ”, уточни Цветанов.
Неговото мнение е, че Законът за шума би трябвало да важи безусловно за всички обитаеми места в страната, а там, където е належащо, да се търси компромис и вид кметът да дава опция повдигането на звук в заведенията да се удължи с 1-2 часа.
На въпрос дали чака още оставки след края на европредседателството, както предвиждат анализатори, Цветанов съобщи: „ Всички възможни кадрови промени би трябвало да бъдат обсъждани на съдружен съвет и, несъмнено, решението, което би трябвало да бъде взето дефинитивно, е на премиера, който би трябвало да направи съответното предложение ”.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР