Снимка: БТАТунис победи с 1:0 Франция и сложи край на

...
Снимка: БТАТунис победи с 1:0 Франция и сложи край на
Коментари Харесай

Изненадите продължават: Тунис би Франция

Снимка: Българска телеграфна агенция
Тунис победи с 1:0 Франция и постави завършек на серията на „ петлите “ от девет мача без загуба на международни шампионати. Африканският отбор стигна до триумфа с гол на капитана си Уахби Хазри в 58-мата минута, само че това не се оказа задоволително за класиране към осминафиналите на международното състезание в Катар, защото в другия мач от група „ D “ Австралия победи с 1:0 Дания и зае второто място. Тунис остана трети в подреждането с 4 точки, до момента в който Франция приключва на първа позиция с 6 точки, колкото има и Австралия, само че международните първенци имат по-добра голова разлика, заяви Българска телеграфна агенция.

Старши треньорът на Франция Дидие Дешан направи девет промени в стартовия състав по отношение на мача с Дания през уикенда. Мястото си от първата минута резервираха само централният бранител Рафаел Варан и халфът Орлиен Чуамени и това несъмнено се отрази на метода, по който изглеждаха международните първенци. В същото време старши треньорът на Тунис Джалел Кадри избра офанзивната скица на игра 3-4-3, отказвайки се от ултра отбранителния метод, който имаше в мачовете с Дания и Австралия.

Още от първия съдийски сигнал на мача Тунис бе по-активният тим на терена и този, който по-настойчиво търсеше успеха. В осмата минута африканският отбор вкара гол, само че той бе анулиран поради засада. Центриране от фаул бе засечено от някогашния футболист на столичния Славия Надер Гандри, който доста красиво преодоля Стийв Манданда с удар с десния крайник. Повторенията демонстрираха, че бранителят е бил зад последния в защитата на Франция и резултатът се резервира 0:0.

Играта продължи да се води в половината на европейския тим и в 30-ата минута Манданда отрази удар с глава на Анис Слимане. Пет минути по-късно и капитанът Уахби Хазри опитва шанса си, само че Манданда още веднъж избави.

Второто полувреме още веднъж стартира с напън на нуждаещия се от наложителна победа тим на Тунис. В 53-тата минута Аиса Лайдуни се освободи от бранител и стреля, само че не съумя да уцели вратата на Франция.

По-добрата игра на африканския тим въпреки всичко докара до гол в 58-мата минута. Грешка в средата на терена разреши на тунизийците да откраднат топката. Тя бе подадена напред към Хазри, който сред двама френски бранители съумя да я прокара и около вратаря Манданда за 1:0.

След гола Дидие Дешан реши да вкара част от титулярите си и на терена се появиха Килиан Мбапе, Адриен Рабио, Антоан Гризман и Усман Дембеле. Това промени силите на терена и играта към този момент се придвижи в половината на Тунис.

В 89-ата минута Рандал Коло Муани бе доста покрай изравняването, само че ударът му отвън границата на наказателното поле мина на сантиметри от страничната греда на вратата на Аймен Дамен.

Главният арбитър Матю Конгър от Нова Зеландия назначи осем минути добавено време и в последните секунди от тях Антоан Гризман вкара след безредие в наказателното поле. Голът в началото бе зачетен, само че след дълго преразглеждане на обстановката с ВАР бе анулиран поради засада нападателя на Атлтико Мадрид.

На осминафиналите Франция ще играе с тима, който ще приключи на второ място в група „ С “, в която са Полша, Аржентина, Саудитска Арабия и Мексико.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР