Снимка: БТАПопитан чий министър е Калин Стоянов, тъй като вчера

...
Снимка: БТАПопитан чий министър е Калин Стоянов, тъй като вчера
Коментари Харесай

Борисов: ПП и ДБ водят война срещу Калин Стоянов, защото не се съгласи да безчинстват на изборите

Снимка: Българска телеграфна агенция

Попитан чий министър е Калин Стоянов, защото през вчерашния ден съпредседателят на ПГ на ПП-ДБ Кирил Петков сподели, че е препоръчан като специалист от ГЕРБ, Бойко Борисов изясни пред публицисти в кулоарите на парламента как са се случили нещата при съставянето на държавното управление. " Когато пристигна тематиката " Министерство на вътрешните работи ", аз им споделих, че би трябвало да е специалист, експерт, далечен от всички. Предложих да се избира от наличните, назначени от тях, по тяхно време, години наред, или от президента Радев, служби ", уточни Борисов. " И му споделих да изберем сред шефа на полицията, шефа на БОП-а, шефа на жандармерията. Това са хората. Той отиде, съветва се и по-късно Калин Стоянов го предложиха – аз се съгласих. Аз не съм приказвал с него, не съм го убеждавал, не съм се срещал ", съобщи водачът на ГЕРБ. 

Истинската драма ще пристигна при ротацията, разяснява водачът на ГЕРБ Бойко Борисов пред публицисти след отхвърлянето на вота на съмнение. Той акцентира, че през декември има две доста значими дати – 6-ти и 15-ти, за смяната в Конституцията. Това наложително ще ни държи нас до тогава, акцентира водачът на ГЕРБ. 

По думите му, кабинетът ще остане, в случай че дружно с " Продължаваме промяната-Демократична България “ (ПП-ДБ) намерят сили да създават не за пред медиите положителни вести, а цели браншове схванат, че вършат положително. Ако обаче продължи практиката да се търсят кавги, вместо сплотяващи тематики, то най-хубавото е да се разпадне тази сглобка и да се отиде на нови договаряния, нови избори, счита той.

Правителството сме го " сглобили " дружно, несполучливият избор е триумф за двете политически сили и на подкрепящите ни други, разяснява Борисов. Според него обществото към момента не е готово с нещо по-добро, което може да размени това.

За упоменатата от него " драма при ротацията " той изясни: " Чувам и в този момент изказвания по тази тематика, само че изказванията пред медиите са едно, като приказваме, ще знам повече ".

На въпрос дали при възможна промяна в ръководството ще желаят да имат свои фрагменти в кабината, Бойко Борисов разяснява, че за ГЕРБ не е самоцел да има свои министри, само че и че не е обикновено партията, победила на изборите, да няма нито един министър като се изключи Мария Габриел, която пътува в чужбина като външен министър. Ако има добра работа на държавното управление, когато създадем нещо положително, то от единствено себе си хората ще желаят то да съществува, счита водачът на ГЕРБ. Борисов означи, че сега доста добре работят с финансовия министър Асен Василев, който, по думите му, демонстрира схващане, че ще изпаднем в дългова серпантина и по тази причина се е съгласил да " реже " оттук-оттам проектобюджета, да бъдат финансирани застрашени браншове. Затова ПП-ДБ да си дадат сметка, както Кирил Петков се обади да благодари за вота, предложи Бойко Борисов.

Лидерът на ГЕРБ поддържа основаването на краткотрайни комисии – за полицейското принуждение по време на митинга против БФС, поискана от ПП-ДБ, и втората – препоръчана от Движение за права и свободи, обвързвана с министъра и зам.-министъра на електронното ръководство.

" От един-два месеца против Калин Стоянов Политическа партия и Демократична България започнаха война, тъй като той не се съгласи да назначи и да безчинстват по време на изборите. Носеха му описи, сменяха поголовно всички, а той държеше позицията, за която сме се разбрали – той да си назначава експерти “, разяснява Борисов. Аз нито един път не съм бил там, нито едно име не съм дал, мога да отида на какъвто детектор на лъжата кажете, съобщи той.

По същия метод същото принуждение има и към различен министър от депутати, сподели още Борисов. Така че дано да има анкетни комисии, дано бъдат прегледани всички обстоятелства и условия, добави той. Аз не мога да защитя служител на реда, който рита паднал човек, само че не мога да се съглася да се сменя министър, тъй като не угажда за партийни назначения – това са две радикално разнообразни неща, съобщи водачът на ГЕРБ.

Попитан чий министър е Калин Стоянов, защото през вчерашния ден съпредседателят на ПГ на ПП-ДБ Кирил Петков сподели, че е препоръчан като специалист от ГЕРБ, Бойко Борисов изясни по какъв начин са се случили нещата при съставянето на държавното управление. Когато се бяхме срещали няколко пъти, бяхме решили по какъв начин ще действаме, че ще бъдат техни министри с наши зам.-министри, Асен Василев – финансов министър, когато пристигна тематиката " Министерство на вътрешните работи ", аз им споделих, че би трябвало да е специалист, експерт, далечен от всички, съобщи той. Предложих да се избира от наличните, назначени от тях, по тяхно време, години наред, или от президента Радев, служби, уточни Борисов. " И му споделих да изберем сред шефа на полицията, шефа на БОП-а, шефа на жандармерията. Това са хората. Той отиде, съветва се и по-късно Калин Стоянов го предложиха – аз се съгласих. Аз не съм приказвал с него, не съм го убеждавал, не съм се срещал ", съобщи водачът на ГЕРБ. 

Той означи, че няма ли политически лица, не може да се търси политическа отговорност. Сега тези назначения са експертни и те си бяха там, те са назначавани от Политическа партия, не от ГЕРБ, съобщи Борисов. 

Борисов удостовери, че групата на ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет ще е съпротива и няма да поддържа за ръководител на СОС Борис Бонев, който, по думите на водача на ГЕРБ, приказвал по „ непоносим метод “ за партията.

Инфо: Българска телеграфна агенция

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР