Снимка: БТАОбобщаваме по-важните събития, свързани с войната в Украйна през

...
Снимка: БТАОбобщаваме по-важните събития, свързани с войната в Украйна през
Коментари Харесай

Руски обстрели над Източна Украйна. Продължава настъплението на руските сили в Донбас

Снимка: Българска телеграфна агенция
Обобщаваме по-важните събития, свързани с войната в Украйна през последното денонощие.

Руските войски са обстрелвали неколкократно тази нощ Харков, като е било прекратено електрозахранването в обособени елементи на втория по величина град в Украйна, съобщи Ройтерс, базирайки се на известия на локалните управляващи.

Засега няма данни за жертви или ранени.

„ Окупаторите удариха сериозна инфраструктура. Имаше към 10 детонации “, заяви в „ Телеграм “ губернаторът на Харковска област Олег Синегубов.

„ В някои региони има спиране на електричеството. Спешните екипи са на място “, добави той.

Кметът на Харков Игор Терехов по-рано сподели, че е имало съветски обстрел към 4:00 часа сутринта, който може да аргументи спиране на електрозахранването, отоплението и водоснабдяването в някои елементи на града.

Най-малко 17 съветски ракети са блъснали за към един час тази заран и град Запорожие в Югоизточна Украйна. Това заяви изпълняващият длъжността кмет на града Анатолий Куртиев, представен от Ройтерс.

Ракетните набези са били ориентирани против енергийната инфраструктура, посочи Куртиев в „ Телеграм “ и добави, че сега управляващите събират информация за нанесените вреди и възможните жертви.

Продължават настъпателните интервенции на съветските сили край Бахмут, Угледар и други сектори от фронта в Донбас. Засилва се натискът върху украинските елементи в региона на Креминна, оповестиха локалните управляващи. Обекти от сериозната инфраструктура са били атакувани през миналата нощ в Харков.
Западните съдружници на Украйна не се ангажираха с обещания за изтребители
Въпреки сложната обстановка в Източна Украйна западните съдружници на Киев не се ангажираха с съответни обещания за изтребители, поискани от украинския президент по време на дипломатическата му акция в европейските столици. Според някои водачи за изпращане на бойни самолети в Украйна е належащо общоевропейско единодушие.

Френският президент Еманюел Макрон предизвести, че даже да бъде реализирано такова решение, не е допустимо изтребителите да бъдат изпратени през идващите седмици. Сега е значимо съдружниците да обезпечат най-необходимите средства допустимо най-бързо, посочи Макрон, уточнявайки че това са системи за противовъздушна защита, оръжия за артилерията и муниции.

Източник: БТА/БНР
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР