снимка: БТАДмитрий Рогозин, бивш вицепремиер в руското правителство и ръководител

...
снимка: БТАДмитрий Рогозин, бивш вицепремиер в руското правителство и ръководител
Коментари Харесай

Шрапнел за рожден ден: водачът на „Царските вълци“ е ранен в Донецк

снимка: Българска телеграфна агенция
Дмитрий Рогозин, някогашен вицепремиер в съветското държавно управление и началник на Роскосмос, е бил ранен от шрапнел в Донецк, заяви Би Би Си. Той е чествал 59-ия си рожден ден в локален ресторант когато е почнал обстрелът. Рогозин сега управлява група военни съветници в Донбас – „ Царските вълци “.

Пострадал е и Виталий Хоценко, ръководител на държавното управление на самопровъзгласилата се Донецка национална република

Няма заплаха за живота им. Самият Рогозин съобщи пред съветската държавна телевизия RT, че е бил ранен в гърба.

„ Ще пребивавам “, увери той.

Помощник на Дмитрий Рогозин заяви пред Интерфакс, че той е бил приет в болница. Рогозин и негов асистент описват за обстрела на хотела, в който са били отседнали, само че не и на ресторанта.

Русия ще продължи осъществяването на „ специфичната военна интервенция “ в Украйна през 2023 година, до момента в който не извърши всичките си задания. Това сподели министърът на защитата на Русия Сергей Шойгу на заключителното годишно съвещание на висшите ръководители на съветската защита с присъединяване на президента Владимир Путин, съобщи ТАСС.

„ Приоритетните задания за 2023 година са да продължи осъществяването на специфичната военна интервенция до цялостното осъществяване на дилемите “, сподели съветският боен министър.

По думите му съветските войскови елементи и сили ще продължат и задачите си „ по запазване на мира и и Сирия “.

Шойгу предложи въоръжените сили на Русия да бъдат подсилени до 1,5 милиона военнослужещи от сегашните 1,15 милиона, съобщи Ройтерс. Това се постанова, с цел да се подсигурява решаването на проблеми, свързани с съветската военна сигурност.

Според него 695 000 от военнослужещите би трябвало да бъдат професионални бойци на контракт вместо наборници, отслужващи наложителна военна работа.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР