Снимка: БТА Посетителите имаха възможност и да видят запазена до

...
Снимка: БТА Посетителите имаха възможност и да видят запазена до
Коментари Харесай

Зрелищна възстановка в Ямбол ни върна към битката при река Мур от ВСВ

Снимка: БТА

Посетителите имаха опция и да видят непокътната до през днешния ден военна техника от интервала на Втората международна война - множеството немски машини, които обаче са употребявани и от българската войска. Сред тях беше и военният джип " Феномен Гранит ", създаден през 1936 година Той е и единственият в света от тази серия, непокътнат и възобновен в автентичен тип.

Подготовката, организацията и обезпечаването на специфичните резултати за възстановка с такива мащаби е дълъг и сложен развой. Предизвикателство е да си правилен по отношение на историческата истина, акцентира ръководителят на Клуб " Братя по оръжие ".

" Това, което ни кара да се занимаваме с това, е любовта към българската история и славните моменти от историята на нашата войска. Емоционалната страна е, че съвсем всеки българин има дядо или прародител, който е взел участие във войните ", сподели още той.

Снимка: БТА

По думите му неслучайно възстановката се пресъздава точно в Ямбол, тъй като в Мурската интервенция взе участие и 29-ти Ямболски полк и дава сериозен брой жертви. Полкът е бил дислоциран на мястото, където през днешния ден е Музея на бойната популярност в града, известно и като някогашните " Пионерни казарми ".

Снимка: БТА

Посетителите в музея имаха опция и да опитат войнишка фасул супа, приготвена в полевата кухня на Авиобаза " Безмер ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР