Снимка: БГНЕСВицепремиерът Валери Симеонов поиска концесиите на плажовете да отпаднат,

...
Снимка: БГНЕСВицепремиерът Валери Симеонов поиска концесиите на плажовете да отпаднат,
Коментари Харесай

Валери Симеонов иска да отпаднат плажните концесии

Снимка: БГНЕС

Вицепремиерът Валери Симеонов изиска концесиите на плажовете да отпаднат, защото страната печели прекомерно малко от тях. " Цялата идея за концесия на плажовете е тотално сбъркана ", разгласи той пред Българска национална телевизия. Според Симеонов от всички плажове страната получава по 8 млн. лева на година, до момента в който концесионерите вземат десетократно повече. Вицепремиерът даде образец с една от линиите в курорта Слънчев бряг, за която страната вземала 1.2 млн. лева на година. По калкулации на Симеонов единствено от заведенията за хранене на него концесионерът събирал към 3 млн. лева, а от чадъри и шезлонги сумите несъмнено били по-големи.
Валери Симеонов за следващ път изясни, че плажовете са обект на сенчести стопански ползи и най-апетитните от тях се стопанисвали от хора, свързани с някогашните силови групировки.
По закон плажовете могат да се отдават чартърен или на концесия, напомня Медиапул. В момента за огромна част от атрактивните линии има контракти за дългогодишни концесии. Част от тях изтичат в идващите няколко години. През 2017 година са подписани контракти за 6 линии със период от 20 години. Наскоро от Министерството на туризма, което дава отговор за процедурите, оповестиха, че приготвят още състезания за концесии.
Вицепремиерът Симеонов подлага на критика и работата на Министерството на туризма. Според него ведомството не направлявало задоволително стопаните на плажовете и било отговорно за безразборното слагане на бараки в курортите.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР