Снимка БГНЕССъстоялата се в сряда дискусия в Хага на извънредната

...
Снимка БГНЕССъстоялата се в сряда дискусия в Хага на извънредната
Коментари Харесай

Сергей Лавров: Уважаващите себе си възрастни хора не вярват на приказките за виновността на Русия по случая „Скрипал“

Снимка БГНЕС
Състоялата се в сряда полемика в Хага на изключителната сесия на Изпълнителния съвет на Организацията за възбрана на химическото оръжие (ОЗХО) е посочила, че уважаващите себе си възрастни хора не имат вяра в приказки за виновността на Русия по случая „ Скрипал “. Това съобщи в четвъртък министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров на VII Московска конференция по интернационалната сигурност, представен от ТАСС, предава Агенция Фокус.
„ Неприемливо е, както във връзка с случая в Солсбъри, по този начин и в цяла редица други обстановки – от изборите в Съединени американски щати до химическите офанзиви в Сирия и референдума в Каталуния – вместо да се дават съответни обстоятелства, вместо да се организира почтено следствие, да се изричат голословни обвинявания “, означи Лавров. „ Само в известната книга на Луис Карол кралицата изисква първо да се издаде на подсъдимия присъда, а към този момент по-късно слуша мнението на журито: отговорен ли е, или не. Но Карол въпреки всичко е писал ирония, употребявайки жанра на приказките. Вчерашната полемика в Хага сподели, че уважаващите себе си възрастни хора не имат вяра в приказки “.
Руският външен министър прикани всички сътрудници „ да преглеждат всички проблеми в международно-правовата област почтено и предвид на предявените доказателства “. „ Ние сме подготвени за такава взаимна работа, както за следващ път акцентира през вчерашния ден президента на Русия Владимир Путин, изказвайки се на конференция в Анкара “, добави той.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР