Снимка: БГНЕСПетият служебен кабинет на президента Румен Радев поема управлението

...
Снимка: БГНЕСПетият служебен кабинет на президента Румен Радев поема управлението
Коментари Харесай

Радев с остра критика към кабинета Петков, похвали служебното правителство

Снимка: БГНЕС
Петият длъжностен кабинет на президента Румен Радев поема ръководството на страната.Начело на 101-вото държавно управление на България застава Гълъб Донев, с което той се превръща в най-дълго управлявалия длъжностен министър-председател. 

На гала президентът представя задачите и целите на правителството „ Донев 2 ”.
" Поканих ви, с цел да ви благодаря за напъните и резултатите и да назнача новото служебно държавно управление. Точно преди 6 месеца поехте отговорност да ръководство на страната в сложен миг.
Въпреки лимитираните принадлежности, вие успяхте да спрете свободното рухване на страната, заяви Румен Радев. И даде образец със завършването на интерконектрора с Гърция, първите търгове за полутечен газ и решаването за десетилетие на проблемите със слотовете за газ.

Прогнозите вещаеха мощно отрицателни сюжети за стопанската система и благосъстоянието на хората, блокирани институции, рекордни цени на горивата и липса на газ, на контракти, на слотове, на търгове, интеконектор в насипно положение и подивели цени.
Вие успяхте да снижите цените на горивата до най-ниските в Европа. Служебното държавно управление съумя там, където постоянните не можеха или не искаха - " Лукойл " да се записва и да заплаща налозите си у нас, съобщи още в словото си Радев.
Замразени инфраструктурни планове, липса на закони по ПВУ, нула одобрени  европейски стратегии, липса на прогрес в европейската интеграция, блокаж на " Капитан Андреево ", застой в модернизацията на българската войска, война до нашите граници. Затова и целите, които насочих към вас бяха ориентирани към този фокус ", сподели президентът Румен Радев.
Държавният глава резервира предходното служебно държавно управление съвсем в цялостен състав, откакто нееднократно е хвалил министрите от " Донев 1 " за работата им. Единствената промяна бе на министъра на културата, като проф. Велислав Минеков бе сменен с диригента Найден Тодоров.
 
03 Фев 202378303 Фев 202374203 Фев 202335903 Фев 202379303 Фев 2023204903 Фев 2023226КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани22 Яну 2023345311 Яну 2023214828 Яну 2023267326 Яну 2023508
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР