Снимка БГНЕСГенералният директор на американската инвестиционна банка Голдман Сакс“ Лойд

...
Снимка БГНЕСГенералният директор на американската инвестиционна банка Голдман Сакс“ Лойд
Коментари Харесай

Генералният директор на „Голдман Сакс“: Има опасност икономиката на САЩ да прегрее

Снимка БГНЕС
Генералният шеф на американската капиталова банка „ Голдман Сакс “ Лойд Бланкфейн смята, че заложените от администрацията на президента Доналд Тръмп бюджетни разноски, могат да се отразят отрицателно на стопанската система на страната и да станат един от факторите тя да „ прегрее “, предава БГНЕС.

„ Шансовете за отрицателно развиване на събитията се покачиха “, сподели той в изявление за телевизия Си Ен Ен. Бланкфейн напомни още, че американската стопанска система е работела като часовник, до момента в който федералното държавно управление не е решило да понижи налозите с общо към 1.5 трилиона $ и да отпусне спомагателни 300 милиарда $ на военните и за вътрешните разноски, увеличавайки бюджетния недостиг. По думите му, подобен метод е подобаващ за интервали на криза или възобновяване, само че не и за фаза на стопански напредък. " Не би трябвало да забравяме, че за всеки недостиг се постанова да се заплаща “, сподели генералният шеф на „ Голдман Сакс “.

Миналата седмица американския индустриален показател „ Дау Джонс “ претърпя рекорден срив на фона на опасенията на вложителите, че инфлацията ще подтикне Федералния запас към нападателно повишение на лихвения %. Според Бланкфейн тези страхове са уместни, защото в случай че стопанската система стартира да „ прегрява “ и централната банка почувства, че не може да удържи инфлацията, то ведомството ще би трябвало да работи и да увеличи главния лихвен %.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР