снимка: БГНЕС Стотици привърженици на руския опозиционен лидер Алексей Навални

...
снимка: БГНЕС Стотици привърженици на руския опозиционен лидер Алексей Навални
Коментари Харесай

Стотици привърженици на Навални го издигнаха за кандидат-президент на Русия

снимка: БГНЕС

Стотици последователи на съветския опозиционен водач Алексей Навални поддържаха през днешния ден кандидатурата му като самостоятелен претендент за президент и са подготвени да внесат номинацията му в ЦИК, предадоха АП и ТАСС.
Това стана на заседание в Москва в наличието на представители на градската изборна комисия. " Всичките 742-ама участници в събранието гласоподаваха " за ", срещу бяха нула, въздържали се нула ", сподели Иван Жданов, правист на учредената от Навални Фондация за битка с корупцията. По думите му Навални и упълномощени от него лица ще внесат още през днешния ден в ЦИК документите за издигането му за претендент. Самият опозиционер бе споделил, че през днешния ден ще се състоят събрания на гласоподаватели в 20 съветски града, на които ще бъде подкрепена неговата кандидатура, заяви ТАСС.
Алексей Навални е най-опасният съперник на президента Владимир Путин, само че няма право да се кандидатира в избори поради влезнала в действие присъда по престъпно дело, считано за политически стимулирано, допълват организациите. Той би могъл да стане противник на Путин на изборите през март следващата година, в случай че за него бъде направено изключение или присъдата бъде анулирана. Кампанията на Навални въодушеви хората в най-отдалечените кътчета на Русия, само че съвсем сигурният победител на изборите е Путин, който има 80 % утвърждение на национално ниво.
Според съветското изборно законодателство, с цел да бъде регистриран един самостоятелен претендент (какъвто е Навални), той би трябвало да събере най-малко 300 000 подписа на гласоподаватели. Срокът за внасяне в ЦИК на описите с подписите е от 27 декември до 31 януари.
Навални сподели през днешния ден, че е уверен, че ще завоюва, в случай че взе участие в изборите, и прикани последователите си да бойкотират вота, в случай че управляващите откажат да ги записват.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР