Снимка БГНЕС архивДнес в Софийски градски съд продължиха разпитите по

...
Снимка БГНЕС архивДнес в Софийски градски съд продължиха разпитите по
Коментари Харесай

Ключовият свидетел по делото за убийството в Борисовата градина отказа да говори

Снимка БГНЕС списък
Днес в Софийски градски съд продължиха разпитите по делото за убийството на Георги Игнатов в Борисовата градина, предава Българска национална телевизия. В правосъдната зала се яви братът на обвинения Йоан Матев - Марсел, който е отвел проверяващите до ножа, с който в осъществено убийството. Марсел е основен очевидец по делото, защото съгласно проверяващите точно на него Йоан е разказал за убийството. Той обаче разгласи през днешния ден пред съда, че ще се възползва от правото си да не свидетелства по делото против брат си,

В залата през днешния ден беше разпитан и съученик на обвинения. След като бяха прочетени показанията му стана ясно, че малко след убийството доста от учениците са разпознали Матев на фрагментите, които бяха публикувани от Министерство на вътрешните работи, само че никой не е подал сигнал.

Ако бъде приет за отговорен, Йоан Матев ще получи наказване от 5 до 12 години отнемане от независимост, тъй като сега на убийството е бил малолетен.

Процесът против Йоан Матев стартира всъщност през април. През ноември 2017г.прокуратурата внесе обвинителния акт против Матев за осъществено от него ликвидиране по изключително непосилен за убития метод.

Йоан Матев е предаден на съд от прокуратурата с изказванието, че на 2 юни 2015 година в 11.43 ч. в Борисовата градина в София, като малолетен, само че като е могъл да схваща свойството и смисъла на действието и да управлява постъпките си, съзнателно е умъртвил малолетния Георги като му нанесъл един удар с нож. В резултат на това били наранени витално значими органи и настъпила солидна кръвозагуба, довела до гибелта на потърпевшия.

Оръжието на закононарушението е открито наоколо до местопроизшествието. Матев избягал и напълно трансформирал външния си тип, навиците си и обществените си контакти, твърди обвиняването.

При предходното си съвещание през април съдът разпита приятелката на Георги - Лора, която описа пред магистратите елементи към гибелта на убития юноша. По думите й, след нападението съученичка на Йоан Матев е изпратила записка с информация, в която се разказва по какъв начин в деня на убийството обвиненият е просрочен за учебно заведение, преоблякъл се, а по-късно по гледище на директорката, бил заставен да си извади извинителна записка, макар че нямало такава процедура в учебното заведение.

Родителите на убития Георги Игнатов упорстват за кръвнина в размер на 400 хиляди
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР