Снимка: BBCОтиде си един великан с палки. Често окачествяван като

...
Снимка: BBCОтиде си един великан с палки. Често окачествяван като
Коментари Харесай

Лек път нагоре, Джинджър Бейкър

Снимка: BBC

Отиде си един исполин с палки. Често окачествяван като най-хубавия барабанист в рок музиката, Джинджър Бейъкър напусна този свят след престой в болница.

80-годишната легенда остави велики части, в които е „ звездата с ударните “. Между тях са “White Room ” и “I Feel Free ” с групата „ Cream “,  „ Do What You Like ” с Ерик Клептън и Стив Уинуд и други В класацията за най-хубави барабанисти на Rolling Stone Бейкър е на трето място за всички времена.

Ето какво не знаехме за него, съгласно Ranker.com.

Той се е лекувал от взаимозависимост в Африка, само че ненавижда центровете за наркозависими

След  разпадането на „ Cream “ през 1968 година, Джинджър Бейкър свири с Ерик Клептън и Стив Уинуд в „ Blind Faith “, а след това и със личната си група. След това обаче се реалокира в Нигерия. До този миг проблемите му с опиатите са към този момент добре изразени и звездата признава, че отпътува за Африка, с цел да избяга от демоните си. Той споделя в изявление, че 29 пъти е спирал и още веднъж започвал дрогата.

Приятел е с момчетата от The Rolling Stones, само че ненавижда тяхната музика

Бейкър е изключително непосредствен с Чарли Уотс от The Rolling Stones, както и с останалите от групата. Но постоянно е чуван да споделя какъв брой доста ненавижда техните части.

Участник е в бизнеса със зехтин, само че има проблеми с мафията

След като студиото му в Нигерия се разорява, Джинджър Бейкър отпътува за Италия, където ръководи маслинова плантация. По това време музикалната му кариера още веднъж се съживява – с помощта на някогашния вокал на Sex Pistols Джони Лидън и продуцента Бил Ласуел. Но бизнесът му със зехтин трае малко, защото локалните го упрекват в разпространяване на опиати. И несъмнено, мафията не закъснява да се намеси в живота на барабаниста, убивайки едно от кучетата му.

Синът му израства в отчуждение, само че също става барабанист

На въпроса дали татко му го засенчва като музикант, младият Кофи дава отговор: „ Не ми пукаше, макар че татко ми в действителност беше огромен глупак. Аз правех авторска музика и в никакъв случай не съм се впечатлявал чак толкоз “.

Съпругата на Джинджър Бейкър е с 42 години по-млада от него

Бейкър има серия от бракове и е татко на три деца. Последната му брачна половинка – Кудзай – е доста по-млада от него. Всъщност тя е с 21 години по-млада от щерка му Нети.

Джинджър Бейкър губи всички извоювани с групата Cream средства, харчейки ги за коне и поло. Но все пак остава най-хубавият. Лек път към небесата, Бейкър.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР