Снимка: Българска федерация по хандбалХандбалистите до 19 години на България

...
Снимка: Българска федерация по хандбалХандбалистите до 19 години на България
Коментари Харесай

Нашите тръгнаха със загуба на европейското по хандбал във Варна

Снимка: Българска федерация по хандбал

Хандбалистите до 19 години на България започнаха присъединяване си на M19 EHF Championship във Варна със загуба от мощния състав на Чехия. Двубоят от предварителна група „ А “ в зала " Конгресна " на ДКС приключи 33:18 за чехите.

Българският състав поведе в началните минути на дуела с 4:2, само че чехите бързо изравниха и излязоха напред макар положителните изяви на вратаря Николай Петров. До почивката съставът на Павел Пауза съвсем си подсигурява триумфа в мача като натрупа разлика от 8 гола – 10:18. През втората част Чехия продължи да господства. С доста огромен % спасявания се отличи и стражът на гостите Томаш Хмела. Разликата продължи да се усилва до крайното 18:33.

Александър Николов и Михаел Иванов осъществиха по 4 гола, 3 означи Божидар Симеонов. За Чехия Лукаш Морковски и Матиас Чолева вкараха по 6 гола. Ники Петров справедливо беше избран за състезател на мача от състава на България. За най-хубав от чешкия отбор беше определен Морковски.

Днес отборът ни излиза за втория си мач от група „ А “ против Фарьорски острови в 19.00 часа.

В първите две срещи от група „ Б “ Беларус победи Финландия с 30:20, а Литва надигра Словакия с 27:25. Във втория ден тимовете на Литва и Беларус ще излязат един против различен. Мачът е от 15.00 часа. От 17.00 е дуелът сред Финландия и Словакия, написа на страницата на Българската федерация по хандбал.

Двубоите може да гледате наживо по телевизия B1B и в интернет на www.ehftv.com.



Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР