Снимка Архив БНТТрикратният олимпийски и световен шампион на България и

...
Снимка Архив БНТТрикратният олимпийски и световен шампион на България и
Коментари Харесай

Легендата в щангите Наим Сюлейманоглу е в кома в болница в Истанбул

Снимка Архив Българска национална телевизия
Трикратният олимпийски и международен първенец на България и на Турция по повдигане на тежести Наим Сюлейманоглу е признат в болница в Истанбул в сериозно положение, оповестява Българска национална телевизия. Според известия в турските медии, Наим е бил признат с диагноза остра чернодробна непълнота и се намира в интензивното поделение в болница в квартала Бакъркьой.
Според медиите Наим изпаднал в кома и положението му е сериозно. Личният доктор на Наим Аднан Багръачък съобщи, че в случай че не се направи трасплантация на черния дроб, именитият щангист може да загуби живота си.
Близък на Наим, който поискал анонимност, съобщи че разполагат с доста малко време да намерят донор, споделя още Националната телевизия. Научили за положението на Наим, в болничното заведение се стекоха доста негови близки и сътрудници. Преди няколко години Наим отново беше признат в болница в сериозно положение. Тогава престоя близо 40 дни в болничното заведение и съумя да усъвършенства здравословното си положение.
Наим Сюлейманоглу е роден в България преди 50 години, само че от средата на 80-те години на предишния век се състезава за Турция. За нашата татковина той печели две международни трофеи, а по-големите му триумфи са за Турция. За южната ни съседка е печелил три олимпийски трофеи, пет международни и две европейски. Има и един бронз от шампионат на Стария континент, извоюван в София през 2000 година,,припомня Българска национална телевизия.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР