Снимка Алексей Навални, ФейсбукМинистърът на правосъдието на Русия Константин Чуйненко

...
Снимка Алексей Навални, ФейсбукМинистърът на правосъдието на Русия Константин Чуйненко
Коментари Харесай

Руското министерство на правосъдието: Исканията на ЕСПЧ за освобождаване на Навални са „неизпълними“

Снимка Алексей Навални, Facebook

Министърът на правораздаването на Русия Константин Чуйненко назова настояването на Европейския съд по правата на индивида (ЕСПЧ) да бъде освободен Алексей Навални „ умишлено неизпълнимо “, защото няма учредения за това в сходство с съветското законодателство, цитира думите му  РИА Новости, представена от .

На 16 февруари 2021 година съдът в Страсбург реши, в сходство с предписание 39 от правилника на съда, да призове съветското държавно управление да освободи Алексей Навални, комуто московски съд размени условна присъда с действителна по дело за машинация при започване на февруари. Както се показва в известието на Европейски съд по правата на човека, „ мярката влиза в действие неотложно “.

Чуйченко означи, че настояването на Европейски съд по правата на човека е невиждано по няколко аргументи.

„ Първо, това е ясна и груба интервенция в активността на правосъдната власт на суверенна страна. На второ място, това условие е безпричинно и незаконосъобразно, защото не съдържа индикация за нито един факт или правна норма, които биха разрешили на съда да вземе такова решение, " сподели той пред кореспонденти.

Според него европейските съдии са разбирали всички тези условия и са взели ясно политическо решение, което може единствено да усложни връзките с институциите на Съвета на Европа.

Министърът акцентира, че използването на тази резолюция ще бъде демонстрация на селективен метод, който опонира на главния принцип на активност, който опонира на главния принцип на самия Европейски съд по правата на човека - гарантиране на върховенството на закона.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР