Снимка: Al JazeeraОтменени влакове, задръстени пътища, изхабени нерви - пътуващите

...
Снимка: Al JazeeraОтменени влакове, задръстени пътища, изхабени нерви - пътуващите
Коментари Харесай

Франция се готви за коледен хаос заради продължаващата транспортна стачка

Снимка: Al Jazeera

Отменени влакове, задръстени пътища, изхабени нерви - пътуващите във Франция се готвят да стартират коледните празници, обезпокоени от транспортната стачка поради плануваната пенсионна промяна, предава  AFP, представена от " Фокус " .

Надеждата за помирение за празниците бе съкрушена, откакто диалозите сред държавното управление и профсъюзните водачи тази седмица не съумяха да облекчат опълчването, като железопътният оператор SNCF предизвести за всеобщи анулирания на влакове преди празниците.

Много пътуващи се обърнаха към организации за коли чартърен или платформи за споделено пътешестване, само че заради огромното търсене, възможностите и там са дребни.

" В някои райони получаваме два пъти повече поръчки ", основно в Париж и югозападна Франция, съобщи Робърт Остерман, шеф на Франция за Europcar.

Таксиметровите компании в Париж към този момент са спрели да вършат резервации за петък още при започване на тази седмица, защото доста линии на метрото останаха затворени,, платформата „ Юбер “ вози на няколкократно повишени цени, съгласно потребителите.

Други резервираха пътувания с рейсове, на чиито водачи е позволено до 24 декември да останат зад кормилото повече часове на промяна, с цел да се оправят с „ изключителната обстановка “, според държавно разпореждане, оповестено в сряда.

Премиерът Едуар Филип съобщи в четвъртък, че договарянията са постигнали прогрес и прикани профсъюзите да анулират стачката, " с цел да могат милиони французи да се причислят към фамилиите си в края на тази година ".

Въпреки че умереният съюз на UNSA се съгласи, твърдолинейните CGT и Force Ouvrier обявиха, че няма да правят отстъпка.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи| Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР