Снежна покривка покри Македония, на места снегът достига над един

...
Снежна покривка покри Македония, на места снегът достига над един
Коментари Харесай

Над метър сняг натрупа в някои части на Македония

Снежна завивка покри Македония, тук-там снегът доближава над един метър, столицата Скопие е блокирана - по този начин обобщава зимната конюнктура в страната скопският вестник " Вечер ", отбелязвайки, че възбрана за придвижване има на съвсем всички пътни посоки. Снежната завивка в Маврово, където сутринта бе измерена температура от минус 8 градуса по Целзий е 73 см, а снегът ще продължи да се натрупа през целия ден. В Лазарполе натрупалият сняг надмина един метър. Трудности в превоза има в цялата страна и изключително в столицата Скопие, написа " Вечер ".

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер посочи през вчерашния ден в Скопие, че не е дошъл в страната, с цел да заяви точна дата за начало на договаряния, само че подсети, че Македония е на добър път, постигнала е прогрес и в случай че продължи да се движи в тази посока, след няколко месеца може да получи предстоящото и рекомендацията няма да е с условия, написа в. " Нова Македония ", представен от Българска телеграфна агенция.

Юнкер, който бе придружаван от еврокомисаря по разширение Йоханес Хан, акцентира, че страната е постигнала огромен прогрес, само че би трябвало да предприеме още стъпки на пътя към Европейски Съюз, а решението за всяка страна се взима въз основа на нейните самостоятелни достижения, показва още изданието. Юнкер е подчертал, че по време на диалог с гръцкия министър председател Алексис Ципрас в Брюксел му е предложил да остане на пътя, на който в този момент са двете страни, и да продължи с напъните за разрешаване на разногласието за името.

Македонският министър председател Зоран Заев е показал, че за държавното управление на Македония е задоволително име с географско определение, което ще направи разлика сред Македония и района в Гърция, който носи същото име, написа в. " Нова Македония ". /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР