Снегове и виелици ще се вихрят у нас под влияние

...
Снегове и виелици ще се вихрят у нас под влияние
Коментари Харесай

Циклонът Димитър нахлу и носи големи поразии, чака ни още сняг

Снегове и виелици ще се вихрят у нас под въздействие на нов циклон, който връхлетя Балканите. Името на стихията е Димитър, заяви македонското издание „ Република “, представено от „ Телеграф “.

В България той се появи с мощен североизточен вятър, който през днешния ден докара мраз от Арктика и нов снеговалеж. Оранжев код за заплаха от мощен вятър, сняг и навявания е разгласен за цяла Северна България, както и в София, София-област, Перник и Кюстендил.

Още нощес се очакваше там да стартира да вали сняг. Южно от Балкана пък е разгласен с една степен по-ниският жълт код. Там в началото преваляванията ще са от дъжд, само че със захлаждането през днешния ден ще се премесват и ще минават в сняг.

Минималните температури сутринта бяха сред минус 2 и 3 градуса, само че в течение на деня ще се намаляват. Положителни ще се задържат единствено по Южното Черноморие, където само преваляванията ще си останат от дъжд.

Още по-студено ще става в идващите дни до края на седмицата. В неделя към този момент термометрите ще демонстрират най-ниски стойности от минус 5-6 градуса. В обособени региони е допустимо живакът да падне до минус 10. Затопляне ще стартира при започване на идната седмица. Тогава минималните температури ще прескочат нулата, а оптималните ще доближат 9-10 градуса.

Валежите ще продължат, само че към този момент ще са единствено от дъжд. В края на идната седмица пък публично ще преминем към лятното часово време.

В 3 ч. през нощта против неделя ще би трябвало да преместим стрелките на часовниците с час напред.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР