Снегът започна да вали. Очаква ни застудяване, което ще продължи

...
Снегът започна да вали. Очаква ни застудяване, което ще продължи
Коментари Харесай

Експерти предупреждават: Снегът започна да вали, а в следващите дни ни очакват застудяване и...

Снегът стартира да вали. Очаква ни захлаждане, което ще продължи в границите на 10 дни. Това съобщи Анастасия Стойчева от Националния институт по метеорология и хидрология в ефира на Нова тв.

" Снегът ще вали над Западна България и Централна-Северна. Най-много сняг ни очаква в южните, особено планински райони. Там се очакват и кодове за опасно време. Те се дължат на предстоящия силен вятър, който ще създаде условия за преспи и опасност по пътищата ", заяви експертът.

По думи на специалиста ни очаква арктически студ, който е наречен така само заради произхода ни, но това не значи, че не сме виждали и по-студено време.

" През следващите дни предстои застудяване. Температурите са нормални за зимата. Застудяването ще продължи в рамките на десетина дни, на два пъти. Единия път е днес и утре. След това ни очаква съвсем леко повишаване в неделя. Най-ниските минимални темпратури ще са около понеделник ", добави експертът.

Запитана какво време ни очаква през целия месец, Стойчева заяви: " След сегашното застудяване, колкото по – напред отиваме във времето, толкова повече намалява сигурността на прогнозата. Очаква ни зимен месец с температури средно за месеца около и под нормата. Това не значи че няма да има някой друг ден с по-високи температури от нормалното ".

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР