Снайперисти отстреляха от хеликоптери над 5000 диви едногърби камили в

...
Снайперисти отстреляха от хеликоптери над 5000 диви едногърби камили в
Коментари Харесай

Снайперисти избиха над 5000 диви едногърби камили в Австралия

Снайперисти отстреляха от хеликоптери над 5000 диви едногърби камили в Австралия в границите на акция, която цели да се понижи свързаната с тези животни опасност за локалното население в подтекста на върлуващата в страната суша, съобщи Франс прес.

Властите в щата Южна Австралия оповестиха, че търсещи вода и храна огромни стада камили приближават обитаеми региони, застрашавайки резервоарите с вода на селища и причинявайки вреди, като в същото време съставляват заплаха за автомобилистите.

2019 година бе най-горещата на острова-континент, откогато се води статистика. Това докара до огромни горски пожари, които към момента опустошават някои региони на страната.

Петдневната акция за изтребване на едногърби камили завърши в неделя в населяваната от туземци северозападна част на щата Южна Австралия.

Разбираме загрижеността на бранители на животните, само че има доста дезинформация, що се отнася до живота на животни от неендемични типове в отдалечени региони със изсъхнал климат, означиха управляващите.

Едногърби камили са били импортирани в Австралия през 40-те години на 19-и век от колонизатори, които ги употребявали за проучвания и превозване на артикули преди построяването на железопътните линии. Около 20 хиляди камили са били импортирани от Индия за 60 години.

Заради удобните условия за живот и неналичието на застрашаващи ги хищници те се развъдили бързо и се трансформирали в опасност за водоизточниците, локалната флора и фауна, а към този момент и за популацията.

Днес Австралия е страната с най-многобройна популация диви едногърби камили в света, които съгласно публични данни са били 1 милион към 2000-ата година След това популацията им намаляла с една четвърт поради сушата.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР