Сн. Архив Състоянието на простреляния висш данъчен служител Иво Стаменов

...
Сн. Архив Състоянието на простреляния висш данъчен служител Иво Стаменов
Коментари Харесай

Състоянието на простреляния висш данъчен служител остава тежко


Сн. Архив

Състоянието на простреляния върховен данъчен чиновник Иво Стаменов остава тежко с заплаха за живота, оповестиха от Военномедицинската академия (ВМА), където той е настанен.

Към момента няма информация от Министерство на вътрешните работи и прокуратурата за арестуван за покушението против 43-годишния някогашен служител на реда и шеф на отдел " Фискален надзор " в Националната организация по приходите (НАП).

Органите на реда работят по всички вероятни версии, по думите на основния прокурор Сотир Цацаров. Основната е обвързвана с работата му, защото през последната година звеното, ръководено от Стаменов, е проверило десетки тирове и е открило дължими налози за стотици хиляди левове.

Инцидентът с Иво Стаменов стана в понеделник сутринта към 8:40 часа на метри от централата на Национална агенция за приходите и Столична община. 43-годишният данъчен чиновник беше прострелян в джипа си БМВ на столичната ул. " Дунав ".

След покушението е настанен за лекуване във ВМА, само че положението му е тежко, с заплаха за живота. В понеделник са му били направени две интервенции, голям брой преливания на кръв и плазма, както и тежка медикаментозна поддръжка на виталните функционалности, се споделя в известие на ВМА във вторник.

За разплитането на опита за ликвидиране против държавния чиновник ще бъде тествана и работата на ръководената от него конструкция " Фискален надзор " в Национална агенция за приходите - София. Дирекция беше основана за да се ускори противодействието на контрабандата и измамите с Данък добавена стойност посредством следене на придвижването на товари и артикули с висок фискален риск. Звеното разполага с мобилни екипи, които наблюдават придвижването на тировете от влизането в страната през граничните пунктове до крайния адресат.

Агентите имат право да стопират камионите, в които се транспортират стоките с висок фискален риск. В началото в листата на стоките с висок фискален риск бяха включени към 100 типа - главно плодове и зеленчуци, месо, захар, брашно, олио и други храни, при които сивият бранш е огромен. Впоследствие описът бе допълнен с растителни масла, имитиращи млечни артикули, риби, ядки, кафе, като броят на стоките под изключително наблюдаване надвиши 400.

Последният включен продукт със заповед на финансовия министър от преди към месец бяха горивата - бензин, газьол, керосин и тежки горива.

Последното публично известие от Национална агенция за приходите, обвързвано с работата на звеното за " Фискален надзор ", е от средата на ноември. Тогава данъчните оповестиха, че е спряна продажбата на 21 тона негодно месо за милиони левове.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР