Смятана за кралска особа сред инфлуенсърите и майка на блогърките,

...
Смятана за кралска особа сред инфлуенсърите и майка на блогърките,
Коментари Харесай

Гола, в клетка и с обиди по тялото: как инфлуенсърката Киара Ферани накара света да замълчи

Смятана за кралска персона измежду инфлуенсърите и " майка на блогърките ", Киара Ферани от дълго време не дефинира себе си единствено като блогър или инфлуенсър. За себе си тя споделя, че е цифров бизнесмен. 35-годишната руса италианка има смайващите 28,6 милиона почитатели в Instagram, майка е на две деца, омъжена е за рапъра Fedez и ръководи многомилионна империя с обсег.

Forbes я включва в листата си „ 30 под 30 “, а испанското издание на Vogue я слага на корица, както и доста други списания. Самата Instagram платформа регистрира, че профилът на блогърката има едни от най-ангажиращите сторита в региона на модата. Друго огромно самопризнание за Ферани е изследване, което Харвардският университет ѝ посвещава – то преглежда образеца на италианката в това по какъв начин да монетизираш по едно и също време двата потока от блог и „ персонален бранд “ като бизнес.

Киара за следващ път обърна погледите на света към себе си, откакто бе определена да открие фестивала " Сан Ремо ". Последните 2 дни в Италия минават под знака на фестивала, а всички приказват за " скандалните ", само че и изпълнени със смисъл и послания рокли на Ферани. 

Киара смени 4 тоалета в течение на вечерта, а всяка една от тях е основана от креативния шеф на Dior Мария Грация Чиури. Всяка една от роклите има за цел да " приказва " на феновете по значими тематики.

Първата рокля
                             

Пищната черна рокля с бяла пелерина е израз на феминизма в работата на Мария Грация Чиури и Рейчъл Реджини от Dior. Върху нялата пелерина са бродирани думите " Мисли свободно " - простичко, само че мощно обръщение, което идва от Фулвия Карневале, която е част от феминисткото артистично дуо Claire Fontaine. Посланието е ориентирано към дамите, които желаят да излязат отвън общоприетите рамки, които им постанова обществото. Посветена е на всички дами, които просто желаят да бъдат себе си, без да ги интересува мнението на обществото.

Втората рокля
                             

Втората рокля е тази, която провокира най-вече дискусия и е " най-скандалната ". Тя е ръчно направена от дизайнерите на Dior, имитира голото ѝ тяло и има за цел да промени отрицателния метод, по който се гледа от време на време на женското тяло. Идеята е, че всяка жена държи правата над личното си тяло и типът ѝ е единствено нейна работа и нейна грижа. Както и че методът, по който се обличаме не е открита " покана " към мъжете да вършат с телата ни каквото си желаят. Роклята е отпратка към Ева, първата жена в историята, с която е почнало и насаждането на позор от личните ни тела.

Третата рокля
                             

Третата рокля е като бяло платно, върху което са избродирани обидни думи и мнения, които Киара е получавала в обществените мрежи през годините. Те са ориентирани към тялото ѝ, по какъв начин наподобява, по какъв начин се снима и по какъв начин е избрала да живее. Тук концепцията е да не обръщаме внимание на неприятните думи и отрицателните мнения, изключително в случай че са по адрес на телата ни. Посланието е да оставяме отрицателните мнения просто да минават през нас и да не обръщаме внимание на злобарите.

Четвъртата рокля
                             

" Клетката " - това е четвъртата рокля на Киара, която тя споделя и с щерка си. 2-годишното момиченце е облечено с мини версия на роклята на майка си. Дрехата съставлява голям кринолин, наподобяващ на клетка. е с голям кринолин, който повече припомня на клетка. Посланието е, че всяко момиче е свободно да счупи клетката на публичните правила, които му се постановат от най-ранна възраст.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР